Теми статей
Обрати теми

Кабмін підвищив оклади посадових осіб ОМС

Постановою від 03.06.2020 р. № 441 Кабмін підвищив посадові оклади для працівників органів місцевого самоврядування (у новій редакції викладені додатки 48 — 55 до постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268).

Наприклад, посадові оклади начальників самостійних управлінь, відділів виконавчих органів районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад (додаток 53) зростуть із 7300 до 7800 грн, а «рядових» спеціалістів — із 3600 до 4250 грн.

Нагадаємо, що у минулому році постановою КМУ від 19.06.2019 р. № 525 посадові оклади працівників ОМС були підвищені з 25.06.2019 р., що призвело до необхідності проводити перерахунки зарплати за червень. Сподіваємось, цього року органи ОМС встигнуть уже в червні нарахувати зарплату з урахуванням підвищення.

Уряд рекомендує керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання постанови № 441 (підвищити оклади) виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

Отже, місцеві керівники мають самостійно вирішити, як підвищити оклади після набрання чинності постановою № 441 і зекономити кошти на таке підвищення.

Нова форма особової картки держслужбовця

НАДС наказом від 19.05.2020 р. № 77-20 затвердило нову форму особової картки держслужбовця. Жодних кардинальних змін у ній не відбулося.

Найпомітніша переробка — таблиці з даними про призначення на посади, присвоєння рангів, профнавчання тощо винесли в окремі додатки (їх усього 7). При цьому інструкції до заповнення картки більше немає.

Водночас у самому наказі зазначено, що:

• картка заповнюється в електронній формі українською мовою в називному відмінку без скорочень;

• відомості, зазначені в пунктах 1 — 10 особової картки, заповнює держслужбовець, а в пунктах 11 — 18 — працівник служби управління персоналом;

• за наявності у держоргані інформаційної системи управління людськими ресурсами особова картка повинна зберігатися в особовій справі у такій системі (з використанням КЕП). А за відсутності системи — друкуватися і зберігатися в особовій справі (з використанням власноручного підпису).

«Карантинні» доплати соцробітникам

Ще у квітні 2020 року КМУ своєю постановою від 29.04.2020 р. № 375 установив на період карантину і протягом 30 днів з дня його відміни доплату до зарплати (грошового забезпечення) працівникам постачальників соціальних послуг державного/комунального сектора, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування одержувачів (удома), — у граничному розмірі до 100 % зарплати (грошового забезпечення). І ось Мінсоцполітики наказом від 22.05.2020 р. № 321 затвердило відповідний перелік посад працівників, яким установлюються такі доплати.

Серед них: педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи, фахівець із соціальної допомоги вдома, соціальний працівник, соціальний робітник, фахівець із фізичної реабілітації, а також практичний психолог / психолог.

Персональний перелік працівників, яким установлюється доплата, визначає керівник (керівник держслужби) відповідного підприємства, установи, організації, органу державної влади.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі