Теми статей
Обрати теми

Базові оклади педпрацівників закладів загальної середньої освіти

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Який оклад є базовим для визначення розмірів підвищень посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти?

Пунктом 1 постанови КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 р. № 22 установлено, що визначені в додатку 2 до постанови № 1298* посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищуються з 1 січня 2018 року на 10 %.

* Постанова КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Додатком 2 до постанови № 1298 затверджено Схему тарифних розрядів посад педагогічних та інших працівників. Абзацом третім примітки 1 додатка 1 до постанови № 1298 передбачено, що посадові оклади (ставки заробітної плати) з 1 січня 2017 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду, встановленого в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14.11.2019 р. № 294-IX розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб установлено станом на 01.01.2020 р. на рівні 2102 грн.

ВАЖЛИВО!

Розміри посадових окладів та ставок заробітної плати працівників бюджетної сфери визначаються із січня 2020 року за встановленими тарифними коефіцієнтами залежно від розміру прожиткового мінімуму 2102 грн, а педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти ще додатково підвищуються на 10 %.

Визначені таким чином розміри посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників шкіл є тими базовими, від розміру яких визначаються всі інші виплати, зокрема доплати за класне керівництво, перевірку зошитів та письмових робіт, завідування навчальними кабінетами, надбавки за вислугу років, за престижність праці, підвищення за педагогічні звання та інші, винагорода за сумлінну працю і зразкове виконання обов’язків, допомога на оздоровлення тощо. Допоки Кабінетом Міністрів України не буде внесено будь-яких змін чи прийнято інших рішень, їх розміри мають щороку підвищуватися на 10 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі