№5

Оплата праці, березень, 2020/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Звільнення за відсутність диплома, або «Бачили очі, що купували…» Існує дуже поширена думка про те, що диплом — це не ознака знань. Влаштовуючись на роботу, більшість працівників вчаться заново, тому що тієї теорії, яку дають у навчальному закладі, недостатньо. Ба більше, далеко не завжди вдається працевлаштуватися за записаною у дипломі спеціальністю. Але чи може відсутність відповідної освіти бути підставою для звільнення працівника? Відповідь нещодавно надав Верховний Суд у постанові від 27.01.2020 р. № 654/941/17.
  • Надбавка педпрацівникам за сертифікацію Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата у розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: 10 життєвих ситуацій Як показує практика, інтерес до Повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі — Повідомлення) з роками не згасає. Воно й зрозуміло. Така, на перший погляд, маленька деталь при оформленні трудових відносин на практиці викликає чимало запитань. І, як завжди, «нормативних відповідей» на них не вистачає. Саме тому ми, як і обіцяли у попередньому номері*, зібрали відповіді на найпопулярніші запитання наших читачів щодо подання Повідомлення. Тож читайте уважно, може саме на ваше запитання тут є відповідь.
  • Початок призовної кампанії: підказки роботодавцеві З 01.04.2020 р. розпочнеться весняний призов до лав української армії (див. Указ № 13/2020*). А військкомати вже в повній «бойовій» готовності: давно розіслали повістки потенційним призовникам і готуються прийняти їх на військову службу. Яких працівників зачепить хвиля призову і що треба знати роботодавцеві, розповімо в нашій статті.
  • Враховуємо високосний 2020 рік при обчисленні виплат Цього року в лютому 29 календарних днів. Такий додатковий день впливає, зокрема, на порядок розрахунку середнього заробітку для відпускних, лікарняних і відрядних цілей. Про ці особливості й поговоримо.
  • Нічні години у святковий день: як оплатити при підсумованому обліку Черговий адміністратор за графіком роботи на березень 2020 року має відпрацювати 168 годин (норма для березня), з них 56 — нічних та 16 — святкових годин (2 години з яких припадають на нічний час). Заробітна плата нараховується виходячи із окладу (ставки). Місячний оклад — 2859,00 грн, надбавка за складність – 15 %, доплата за роботу у нічний час — 40 %, індексації немає. Як розраховувати оплату за роботу у святкові дні: в одинарному чи подвійному розмірі? Чи подвоювати оплату за роботу у святковий день у нічний час? Чи всі перелічені нарахування враховувати при обчисленні доплати до МЗП?
  • Зарплатні помилки: виправляємо разом У роботі бухгалтера іноді виникають помилки в обчисленні зарплати. Добре, коли «цифри» ще в бухгалтера і він може їх одразу виправити. А якщо кошти вже виплатили працівникові? Як виправити зарплатні помилки? Про це наша стаття.
  • Як повернути ЄСВ, якщо у вас переплата або сплатили не на той рахунок Якщо ви помилково перерахували до бюджету ЄСВ більше, ніж потрібно, або суми ЄСВ випадково потрапили не на той рахунок, нічого страшного. Повернути переплату або помилково перераховані не туди суми нескладно. Але в цьому питанні важливо дотримуватися певної процедури, яка відрізняється від процедури повернення інших податків. Детальніше про це зараз і поговоримо.
  • Монетизовані пільги і субсидії: відображаємо у формі № 1ДФ Чи повинно управління соціального захисту населення відображати в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ монетизовані пільги і субсидії, які виплачуються громадянам у грошовій безготівковій формі?
  • Базові оклади педпрацівників закладів загальної середньої освіти Який оклад є базовим для визначення розмірів підвищень посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти?
  • Підвищення ставки вчителя-логопеда за різними підставами Як визначити розмір ставки заробітної плати вчителя-логопеда логопедичного пункту у зв’язку з її підвищеннями за різними підставами?
  • Підвищення посадових окладів науково-педагогічним працівникам коледжів Відповідно до постанови КМУ «Про підвищення посадових окладів науково-педагогічних працівників» від 23.01.2019 р. № 36 з 1 січня 2019 року підвищуються на 11% посадові оклади науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, перелік посад яких затверджено постановою КМУ «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.06.2000 р. № 963, серед яких такі, як професор, доцент, старший викладач, викладач, асистент, викладач-стажист.
  • Індексуємо зарплату за березень 2020 року На березневу індексацію впливає індекс споживчих цін за січень 2020 року. Він становить 100,2 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за березень 2020 року, дізнаєтеся із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у березні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі