Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадових окладів науково-педагогічним працівникам коледжів

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Відповідно до постанови КМУ «Про підвищення посадових окладів науково-педагогічних працівників» від 23.01.2019 р. № 36 з 1 січня 2019 року підвищуються на 11% посадові оклади науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, перелік посад яких затверджено постановою КМУ «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.06.2000 р. № 963, серед яких такі, як професор, доцент, старший викладач, викладач, асистент, викладач-стажист.

Пунктом 3 частини 1 статті 28 Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII до закладів вищої освіти, крім університетів, академій, інститутів, віднесено також коледжі.

Згідно з пунктом 121 частини 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про вищу освіту» коледжі (у тому числі коледжі як структурні підрозділи університетів, академій, інститутів), які отримали ліцензію на підготовку фахівців ступеня молодшого бакалавра або ступеня бакалавра, включають до свого штатного розпису відповідні посади науково-педагогічних працівників. На науково-педагогічних працівників таких коледжів та осіб, які здобувають у них вищу освіту ступеня молодшого бакалавра чи бакалавра, поширюються умови оплати праці, пенсійного забезпечення, норми педагогічного навантаження, норми стипендіального забезпечення на рівні закладів вищої освіти III — IV рівнів акредитації. Педагогічні працівники цих коледжів, які відповідають вимогам згаданого вище Закону до науково-педагогічних працівників та забезпечують підготовку фахівців ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, отримують статус науково-педагогічних працівників і переводяться на відповідні науково-педагогічні посади з початку реалізації відповідної освітньої програми або з 1 вересня 2017 року, якщо освітня програма підготовки фахівців ступеня бакалавра вже реалізується.

Отже, за умови виконання вищезазначених умов посадовий оклад працівника, який обіймає у коледжі одну з посад переліку науково-педагогічних працівників, з 1 січня 2019 року мав підвищитися на 11% та, окрім того, у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а отже, й базового посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, ще підвищується пропорційно зростанню його величини.

УВАГА!

Із січня 2019 року таке підвищення становило — 9 %, а із січня 2020 року — 9,4 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі