Теми статей
Обрати теми

Посадові оклади головбуха і заступника директора ДЮСШ

Для головних бухгалтерів, заступників керівників ДЮСШ не встановлені тарифні розряди.

Оскільки посадові оклади таких працівників визначаються у відсотках до посадового окладу керівника ДЮСШ (п.п. 2 п. 2 наказу Мінсім’ї від 23.09.2005 р. № 2097).

Ось тільки до якого саме посадового окладу керівника ДЮСШ:

• до схемного (який визначений за схемою тарифних розрядів додатка 7 до наказу № 2097, залежно від групи з оплати праці)?

• до граничного (підвищеного на додатковий коефіцієнт, установлений постановою Кабміну від 14.08.2019 р. № 755, з урахуванням категорії школи)?

У листі від 22.02.2020 р. № 801/C-229/20/16.5 Мінкультури відмітило, що при застосуванні додаткового підвищуючого коефіцієнта утворюється новий посадовий оклад директора, який визначається в штатному розписі ДЮСШ. Ось від цього нового (підвищеного) розміру посадового окладу слід виходити, встановлюючи посадові оклади для головних бухгалтерів, заступників керівників ДЮСШ.

Вартість путівок чорнобильцям

Мінсоцполітики своїм наказом від 25.02.2020 р. № 165 затвердило середню вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки, що видається:

• громадянам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1;

• дітям, яким установлена інвалідність, пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Середня вартість путівки склала 573 грн.

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування і застосовується з 01.01.2020 р.

Проведення робіт підвищеної небезпеки — є зміни

Кабмін продовжує впроваджувати декларативний принцип отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки або на експлуатацію машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки. З цією метою своєю постановою від 03.03.2020 р. № 207 уряд уніс до постанови від 26.10.2011 р. № 1107 низку змін.

1. Істотно розширений перелік робіт підвищеної небезпеки (додаток 6) і перелік машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки (додаток 7), які можна виконувати / експлуатувати лише на підставі декларації. Отримувати для цього дозвіл від Держпраці не потрібно.

2. Чіткіше прописаний порядок подання «небезпечної» декларації.

Так, її слід подавати не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку виконання «небезпечних» робіт або експлуатації «небезпечних» машин, механізмів, обладнання. Після цього територіальний орган Держпраці зобов’язаний зареєструвати декларацію протягом 5 робочих днів з дня її отримання. Відмова в реєстрації декларації не допускається!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі