Теми статей
Обрати теми

Адаптивний карантин — друга хвиля послаблень

Кабмін ухвалив рішення про послаблення карантину (постанова від 20.05.2020 р. № 392).

З 22 травня поступово відновлюються: робота громадського транспорту (за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння), проведення спортивних заходів (до 50 осіб без глядачів), проведення релігійних заходів (не більше 1 особи на 10 м2), діяльність готелів (без ресторанів).

З 25 травня відновлено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення.

Зауважте: перегляд рішень здійснюється кожні 7 днів. Адаптивний карантин триватиме до 22 червня 2020 року.

Добір держслужбовців під час карантину

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13.04.2020 р. № 553-IX призупинені норми Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII у частині конкурсного добору на посади державної служби. Натомість затверджено Порядок призначення на посади державної служби на період дії карантину (постанова КМУ від 22.04.2020 р. № 290).

З роз’ясненнями щодо цього можна ознайомитись на офіційному вебсайті НАДС (kmu.gov.ua/news/pid-chas-karantinu-derzhavnih-sluzhbovciv-dobiratimut-za-timchasovoyu-proceduroyu).

Тимчасовий добір на посади держслужби:

• здійснюється у виняткових випадках, пов’язаних з гострою необхідністю забезпечення функціонування державного органу на період дії карантину;

• передбачає тільки тимчасове призначення;

• має здійснюватися шляхом укладення строкового контракту;

• буде діяти лише на період дії карантину та 30 днів після його завершення. Відмінності при процедурі тимчасового добору від конкурсного добору:

• відсутні класичні етапи оцінювання професійних компетентностей кандидатів (лідерство, стратегічне бачення, управління змінами тощо);

• не проводяться тестування і не виконуються ситуативні завдання.

Поряд з цим вимога щодо проведення співбесіди з «тимчасовим» кандидатом та проходження ним спеціальної перевірки відповідно до законодавства щодо запобігання корупції залишилась.

Контракт з «тимчасовим» службовцем триватиме до дня визначення переможця «класичного» конкурсу (який має бути оголошений і проведений протягом двох місяців з дня завершення карантину) на цю посаду, але не більше 4 місяців з дня відміни карантину.

Тимчасовий службовець також має право взяти участь у «класичному» традиційному конкурсі на зайняття цієї ж посади, коли завершиться дія його контракту.

Розслідування випадків ГРВІ у медзакладах

Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо), розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до вимог Постанови КМУ від 17.04.2019 р. № 337. Таке роз’яснення надала Держпраці на своєму офіційному сайті (dsp.gov.ua) ще 08.04.2020 р. Також зазначено, що якщо етіологія професійного захворювання не зазначена в Міжнародній класифікації хвороб і споріднених проблем (МКХ-10), застосовують код Y 96 (фактори, пов’язані з умовами праці).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі