Теми статей
Обрати теми

Дистанційне відкриття лікарняного

Одним із нововведень є те, що лікарям, які надають первинну медичну допомогу, надали право в період карантину відкривати листки непрацездатності дистанційно.

Тож для відкриття лікарняного листа вже немає необхідності йти безпосередньо на прийом до лікаря. Технічно звернення до лікаря буде проводитися по телефону або за допомогою інтернет-телефонії. На підставі такого звернення лікар буде вносити відповідний запис у картку амбулаторного хворого і відкривати лікарняний лист.

Про інші нововведення стосовно видачі лікарняного листа читайте в «Лікарняний лист при ізоляції від COVID-19» цього номера.

Врегульовано питання зарплат працівників митниці

Необхідність прийняття постанови КМУ від 24.04.2020 р. № 310 викликана змінами, які були унесені у Митний кодекс України з 13.02.2020 р.

У зв’язку з проведеною адміністративною реформою оплату праці працівників митниці тепер визначено окремою постановою КМУ. Так, нею визначено схему посадових окладів посадових осіб митних органів, посадових осіб та працівників спеціалізованого підрозділу митних органів, які безпосередньо здійснюють розроблення програмного забезпечення для митних органів, у 2020 році та порядок регулювання мотивуючих заохочень для відповідної категорії державних службовців митних органів. Розміри окладів при цьому на 2020 рік залишилися без змін.

До речі, керівництво ДМС отримало можливість збільшити на 50 % посадові оклади тим працівникам, які переходитимуть на контракт. Але таке збільшення відбуватиметься в рамках незмінності фонду заробітної плати.

Постанова набрала чинності 29.04.2020 р. та застосовується з 13.02.2020 р.

Надбавка за розроблення нормативно-правових актів в ОМС

Мінекономіки у листі від 12.03.2020 р. № 3511-06/17417-09 надало роз’яснення щодо встановлення надбавки за розроблення нормативно-правових актів в органах місцевого самоврядування (ОМС).

Виходячи з роз’яснень, надбавка за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 100 % посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та надбавки за вислугу років установлюється:

а) керівним працівникам і спеціалістам, які безпосередньо займаються розробленням проєктів нормативно-правових актів, проводять експертизу проєктів таких актів;

б) за умови, що розроблення проєктів нормативно-правових актів, проведення експертизи проєктів таких актів передбачено положеннями про відповідні структурні підрозділи;

в) за рішенням керівників, зокрема, ОМС у межах затвердженого фонду оплати праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі