№10

Оплата праці, травень, 2020/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Лікарняний лист при ізоляції від COVID-19 Більше місяця знадобилося нашим чиновникам для внесення змін до Інструкції № 455*. Ці зміни потрібні були для того, щоб на практиці почали видавати листки непрацездатності для нового особливого страхового випадку — ізоляції від COVID-19. Давайте розглянемо, на що потрібно звернути увагу бухгалтерам при надходженні до них таких листків.
  • Дистанційне відкриття лікарняного Наказом МОЗ України від 27 квітня 2020 року № 963 внесено зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.
  • Щодо видачі листка непрацездатності застрахованим особам за причиною непрацездатності «ізоляція від СОVID-19» Лист від 13.05.2020 р. № 03.4-26/13138/2-20*
  • Щодо оплати перших п’яти днів за лікарняними листами «ізоляція від COVID-19» Лист від 15.05.2020 р. № 5183/0/290-20*
  • Підвищення окладу & переведення: як коригувати зарплату для розрахунку відпускних Сьогодні знову торкнемося відпускної теми. В «ОП», 2020, № 8, с. 18 ми розпочали розмову про те, як провести коригування зарплати для розрахунку відпускних. Тепер розглянемо складнішу ситуацію, коли підвищення посадових окладів (яке є причиною проведення коригування) відбулося до та/або після переведення працівника на іншу посаду. Як розрахувати відпускні у такому разі — читайте далі.
  • Зменшуємо коефіцієнт коригування при розрахунку середньої зарплати Із наших попередніх статей (див. «ОП», 2020, № 8, с. 18 і с. 11 цього номера) ви вже знаєте, в яких випадках необхідно коригувати заробітну плату для розрахунку відпускних. Але як виконати цю вимогу в період карантину, коли кожна копійка на рахунку? Відповідь проста — зменшити коефіцієнт коригування. Хто може скористатися таким послабленням та як це правильно оформити, розповімо далі.
  • Виправляємо помилки у формі № 1ДФ Доволі часто на гарячу лінію надходять запитання щодо виправлення помилок у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ. І не секрет, що на практиці надання Уточнюючого розрахунку призводить до застосування штрафів. Водночас на період карантину, а саме з 1 березня по 31 травня 2020 року, законодавець вирішив звільнити платників податків від відповідальності за певними порушеннями. Чи застосовна ця норма до Уточнюючого розрахунку? Про це та про інші нюанси виправлення помилок у формі № 1ДФ піде мова в цьому матеріалі.
  • Заява-розрахунок: подаємо в електронній формі Дедалі все більше паперових документів замінюють їх електронні аналоги, що значно спрощує, покращує та здешевлює документообіг. Уведення карантину сприяло активізації цього процесу. У сьогоднішній статті нагадаємо основні моменти щодо подання заяви-розрахунку на отримання фінансування від ФСС на оплату лікарняних, а також розповімо роботодавцям, які ще не запровадили електронний документообіг з ФСС, як це зробити.
  • Оплата праці вчителя за заміну уроків Як здійснюється оплата праці вчителя за заміну уроків, яка триває із січня 2020 року дотепер, зокрема й під час карантину?
  • Надбавки вчителю-дефектологу за проведення занять з учнями інклюзивних класів Чи виплачуються надбавки за вислугу років, за престижність педагогічної праці, доплати за роботу в інклюзивних класах за проведення вчителем-дефектологом корекційно-розвиткових занять з учнями інклюзивних класів?
  • Атестація педпрацівників в умовах карантину Чи є правомірним зниження тарифного розряду керівнику гуртка закладу позашкільної освіти за результатами атестації в умовах карантину?
  • Компенсація виплати зарплатних боргів у травні 2020 року Дочекалися. Нарешті, карантинні заходи ослаблено. Підприємства, установи, організації можуть поступово входити у свою звичайну робочу колію. Збільшується оборот, з’являються кошти для ведення та продовження госпдіяльності. Тобто й для виплати всіх боргів, що накопичилися за час карантину. У тому числі й боргів із заробітної плати. І тут головне — не забути про компенсацію такої заборгованості. Коли її проводити та як розрахувати — сьогодні про це нагадаємо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі