Теми статей
Обрати теми

Додаток Д5: приклади заповнення

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Про порядок заповнення додатка 5 до Податкового розрахунку ми вже розповіли на с. 16 цього номера. У цій статті наведемо приклади його заповнення. Адже, погодьтеся, формуючи той чи інший звіт, завжди приємно мати під рукою зразок його заповнення.

Прийняття/звільнення

Інформацію про дату початку та/або закінчення трудових відносин обов’язково відображаємо в Д5 Податкового розрахунку. Якщо особу приймаємо:

• на основне місце роботи — у графі 7 (категорія особи) зазначаємо «1»;

• за сумісництвом — у графі 7 зазначаємо «2». При цьому якщо сумісник внутрішній, то в графі 11 проставляємо «1», якщо зовнішній — «0».

У графі 10 дату прийняття/звільнення зазначаємо у форматі «ДДММРРРР».

Якщо працівник протягом одного місяця звітного кварталу прийнятий, а потім звільнений — заповнюємо на нього один рядок. У цьому рядку зазначаємо у графі 10 і дату прийняття (графа «дата початку»), і дату звільнення (графа «дата закінчення»). У графі 16 реквізити наказів (на прийняття та звільнення) зазначаємо через кому.

Якщо працівник прийнятий та звільнений в одному кварталі, але в різних місяцях, чи звільнений, а потім прийнятий до цього ж роботодавця, то прийняття та звільнення показуємо в окремих рядках. На такому заповненні Д5 у неофіційних роз’ясненнях наголошують фахівці Пенсійного фонду.

Увага! Якщо працівник — внутрішній сумісник, то інформацію щодо прийняття/звільнення за сумісництвом зазначаємо окремо.

Розглянемо прийняття/звільнення на прикладах (див. рис. 1).

img 1

Рис. 1. Порядок відображення інформації про прийняття/звільнення

Переведення/переміщення

Переведення на постійну посаду/роботу та переміщення до іншого структурного підрозділу входять до когорти підстав для заповнення й подання Д5. Відмінністю переведення від переміщення є те, що переведення передбачає зміну трудових функцій працівника, а переміщення — ні. Порядок відображення факту переведення на іншу постійну посаду/роботу та переміщення єдиний. А саме, формуйте один рядок. При переведенні (переміщенні) в Д5 заповнюйте у графі 10 дату початку роботи на новій посаді в форматі «ДДММРРРР». У графі 12 зазначайте «1». Графи 13 — 15 заповнюйте відповідно до Класифікатора професій та наказу про переведення (переміщення). У графі 16 зазначайте реквізити наказу про переведення (переміщення).

У разі коли працівник в одному місяці був прийнятий на роботу і переведений на іншу посаду, на нього в Д5 формуйте два рядки. Перший — із датою прийняття на роботу. Другий — із датою початку роботи за новою посадою. У графі 12 першого рядка (з прийняттям на роботу) зазначайте «0», другого рядка (з переведенням) — «1».

Якщо ж працівник був переведений (переміщений) і звільнений:

• в одному місяці, то на нього формуйте один рядок у Д5. У графі 10 зазначайте дату початку роботи за новою посадою, на яку переведено працівника (дату переміщення), і дату припинення трудового договору. У графі 12 зазначайте «1»;

у різних місяцях звітного кварталу — переведення (переміщення) і звільнення показуємо у різних рядках. Наведемо приклади (див. рис. 2).

img 2

Рис. 2. Порядок відображення інформації про переведення/переміщення

Відпустки матусям

У Д5 Податкового розрахунку відображаємо початок/закінчення тільки трьох «дитячих» відпусток:

• відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами — код категорії «5» у графі 7;

• відпустки для догляду за дитиною до 3 років — код категорії «6» у графі 7;

• відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років — код категорії «4» у графі 7.

Незалежно від виду «дитячої» відпустки графи 13 — 15 Д5 Розрахунку не заповнюємо.

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами. Підставою для її надання є належним чином оформлений листок непрацездатності. Закон про відпустки не вимагає видання наказу (розпорядження) на надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Але якщо працівниця йде у таку відпустку пізніше дати її початку (яка зазначена в листку непрацездатності), то наказ видавати потрібно. На практиці більшість роботодавців видає наказ на декретну відпустку і зазначає його реквізити як підставу надання відпустки у трудовій звітності.

Тривалість такої відпустки в загальному випадку становить 126 днів. Але не рідкість, коли така відпустка продовжується на підставі листка непрацездатності на 14 календарних днів. У такому разі в Д5 закінчення цієї відпустки відображаємо з урахуванням продовження.

Якщо в працівниці у звітному кварталі закінчилася відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами і почалася відпустка для догляду за дитиною до 3 років (закінчилася відпустка для догляду за дитиною до 3 років і почалася відпустка для догляду за дитиною від 3 до 6 років), то на неї в Д5 формуємо два рядки. Один — із датою закінчення першої відпустки, другий — зі датою початку наступної відпустки для догляду за дитиною.

Відпустка для догляду за дитиною до 3 років. Вона надається працівниці на підставі наказу. Якщо працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, не перериваючи її, вийшла на роботу на умовах неповного робочого часу на своє робоче місце в того ж роботодавця, то такий вихід у Д5 не відображаємо. Адже тут немає ні початку нових трудових відносин, ні закінчення відпустки до 3 років.

Якщо ж працівниця перервала відпустку для догляду за дитиною до 3 років, то в Д5 обов’язково формуємо рядок з датою закінчення такої відпустки. А ось рядка з датою початку роботи після закінчення відпустки в Д5 бути не повинно. Адже трудові відносини не переривалися.

Відпустка для догляду за дитиною від 3 до 6 років. Таку відпустку надають на підставі довідки про необхідність домашнього догляду за дитиною. Зазвичай вона видається на 6 місяців. Якщо після закінчення цього строку дитина все ще потребує догляду, видається новий медичний висновок. Проте в Д5 цю відпустку не відображаємо «нарізкою» по 6 місяців, а зазначаємо дату початку й останній день такої відпустки.

Трапляються випадки, коли працівниця звільняється, перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років. Тоді в Д5 на таку працівницю формуємо два рядки. Перший — із датою закінчення відпустки для догляду, другий — із датою припинення трудових відносин і підставою звільнення. Причому якщо працівниця звільняється:

• у період відпустки для догляду, то в графі 16 Д5 за обома рядками документом-підставою буде наказ про припинення трудового договору;

• останнім днем відпустки, то в Д5 за рядком з датою закінчення відпустки в графі 16 зазначаєте реквізити останнього наказу про надання такої відпустки, а за рядком із датою звільнення — реквізити наказу про звільнення.

Дивіться рис. 3.

img 3

Рис. 3. Порядок відображення інформації про «дитячі» відпустки

Договори ЦПХ

Інформація щодо осіб, які виконують роботи за договорами ЦПХ, також має відображатись в Д5 Податкового розрахунку. При цьому графу 6 Д5 заповнюйте так: позначкою «0» — якщо договір укладений із сторонньою особою; позначкою «1» — якщо договір укладений із вашим працівником (основним та/або сумісником). У графі 7 зазначайте «3». Інформацію відображайте окремо за кожним укладеним договором ЦПХ.

Відомості про початок і закінчення цивільно-правових відносин (графа 10) у межах:

• договору підряду (виконання робіт) вносяться відповідно строків, зазначених у самому договорі;

• договору про надання послуг зазначають згідно з актом про їх надання. Наприклад, якщо договір про надання послуг укладено на період з 1 по 31 березня, але в акті про надані послуги зазначено, що послуги фактично надавалися тільки 3, 10, 17 і 24 березня, то страхувальнику в Д5 потрібно заповнити 4 рядки за таким договором ЦПХ. Із зазначенням за кожним рядком у графі 10 однакової дати початку/закінчення договору ЦПХ: «3 — 3», «10 — 10», «17 — 17», «24 — 24». Якщо в акті не зазначено конкретних дат отримання послуг, то, вважаємо, графу 10 можна заповнювати за тими ж правилами, що й для договору підряду.

Якщо дати початку і закінчення робіт (послуг) за договором ЦПХ припадають на:

 один місяць звітного кварталу, то на фізособу формуєте один рядок;

• декількох місяців, то відомості про початок/закінчення договору ЦПХ зазначаєте в різних рядках.

Важливо! За рядками з датами початку/закінчення договорів ЦПХ «кадрові» графи 13 — 15 не заповнюємо.

Прикріплені файли
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі