Теми статей
Обрати теми

е-Лікарняний для сумісників

Право сумісників на допомогу по тимчасовій непрацездатності прямо прописане в абз. 2 ч. 1 ст. 30 Закону про соцстрахування.

При цьому підставою для призначення допомоги для таких працівників є:

• або копія паперового листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи;

• або електронний лікарняний лист, який із 1 жовтня 2021 року повинен направлятися УСІМ страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває в трудових відносинах (за основним місцем роботи і за сумісництвом) через кабінет страхувальника на сайті ПФУ.

Додавши до нього довідку про середню заробітну плату за основним місцем роботи, сумісник має право розраховувати на отримання лікарняних.

А якщо електронний лікарняний так і не з’явитися в кабінеті страхувальника? ФСС рекомендує працівникові підтвердити факт тимчасової непрацездатності за допомогою витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності, виданого територіальними органами ПФУ в паперовій формі (лист ФСС від 12.10.2021 № 03/О-878з-1047).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі