Теми статей
Обрати теми

Позачерговий upgrade «інвалідного» звіту

Тільки-но наші читачі ознайомилися з новою формою Звіту (форма № 10-ПОІ), за допомогою якої слід було відзвітувати про виконання «інвалідного» нормативу за 2020 рік, як Мінсоцполітики підкинуло сюрприз.

Своїм наказом від 18.12.2020 р. № 821 це відомство внесло правки до вже оновленої форми Звіту (форми № 10-ПОІ).

Кардинально форма Звіту не змінилася. Її лише трохи «підчистили». Так, наприклад:

• показники в рядках 05 і 06 табличної частини Звіту треба буде зазначати не в «тис. грн», а просто в «грн». Завдяки цьому формулу для розрахунку середньорічної зарплати штатного працівника можна буде використати в тому вигляді, в якому вона прописана в п. 11 Інструкції № 591(тобто з урахуванням коефіцієнта «1000»);

• при розподілі працівників за місцем проживання (графа «Місце проживання») треба буде враховувати їх фактичне місце проживання.

Увага! Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Враховуючи строки подання Звіту за 2020 року (до 01.03.2021 р.), імовірніше, доведеться для цього використовувати оновлену форму з урахуванням цих змін.

Переведення держслужбовців РДА на посади в ОМС

НАДС у своєму роз’ясненні від 27.01.2021 р. № 127-р/з пояснило нюанси переведення держслужбовців районних держадміністрацій (далі — РДА) на посади в ОМС.

1. Держслужбовець РДА може бути переведений на посаду ОМС, на яку призначення проводиться сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної в місті, обласної ради, без проведення конкурсу.

Єдина умова — професійна компетентність такого держслужбовця повинна відповідати кваліфікаційним вимогам до відповідної посади.

2. Для переведення на посаду в ОМС держслужбовця, який був призначений на посаду шляхом укладення контракту, доведеться до контракту внести зміни, доповнивши його ще однією підставою для припинення.

Вона може звучати так: «у разі переведення на інше підприємство, в установу, організацію».

Увага! Оскільки такої підстави для припинення держслужби в Законі про держслужбу немає, держслужбовців РДА слід звільняти згідно з п. 5 ч. 1 ст. 36 КЗпП (переведення в іншу установу).

Розслідування смерті медпрацівників від COVID-19

З метою дотримання гарантій, передбачених для медпрацівників, які працюють в умовах підвищеного ризику інфікування COVID-19, Кабмін постановою від 05.01.2021 р. № 1 уніс зміни до своїх документів.

1. Доповнив новим розділом постанову КМУ від 17.04.2019 р. № 337.

Цей розділ:

• визначає процедуру розслідування випадків смерті медпрацівників від коронавірусу;

• застосовується в разі смерті медпрацівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що надають первинну, екстрену, а також у стаціонарних умовах вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, яка настала під час дії карантину та протягом 3 місяців з дати його скасування.

Розслідування таких випадків буде проводитися:

комісією, утвореною керівником закладу охорони здоров’я, в якому працював медпрацівник;

протягом 5 робочих днів з дня її утворення.

2. Зафіксував у постанові КМУ від 17.06.2020 р. № 498, що факт смерті медпрацівника через інфікування коронавірусом установлюється комісією та оформляється актом за формою Н-1.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі