Теми статей
Обрати теми

Середня зарплата «солдата підприємства» при переведенні

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
«Солдат підприємства» за основним місцем роботи отримує середній заробіток. До призову на військову службу він працював за 3-м тарифним розрядом. З 1 січня 2021 року працівника перевели за згодою) на посаду 2-го тарифного розряду. Як ця зміна вплине на обчислення його середньої зарплати:
1) чи розраховувати «нову» середню зарплату?
2) якщо залишати «стару», то чи враховувати коефіцієнти коригування середньої зарплати, які до неї застосовувались раніше?

Середній заробіток

За працівниками, які призвані на строкову службу чи пішли служити за контрактом, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігається:

• місце роботи, посада;

• середній заробіток (ст. 119 КЗпП).

Зазначені норми поширюються на працівника з моменту його вступу на військову службу і до фактичного виключення зі списків особового складу військової частини. Розрахунок середньої зарплати такому працівнику проводять за правилами п. 2 Порядку № 100: виходячи з виплат за останні 2 календарних місяці, що передують місяцю, в якому працівник пішов на військову службу.

Коригування середнього заробітку

До 12 грудня 2020 року норми п. 10 Порядку № 100 передбачали обов’язкове коригування середнього заробітку у випадках, коли підвищення посадових окладів (відповідно до актів законодавства та/або за рішеннями, передбаченими в колективних договорах) відбулось у періоді збереження середнього заробітку. Середній заробіток у частині, що стосується днів збереження середньої зарплати з дня підвищення посадових окладів, коригувався на коефіцієнт їх підвищення.

І якщо посадовий оклад працівника підвищувався декілька разів, то середній заробіток коригувався з урахуванням кожного такого підвищення.

З 12 грудня 2020 року постановою від 9 грудня 2020 року № 1213 внесено зміни у Порядок № 100, зокрема, відмінено коригування заробітку в разі підвищення посадових окладів. Отже, з цієї дати коригувати середній заробіток при підвищенні посадових окладів не треба.

Переведення на іншу посаду

За умовами наведеного прикладу «солдата підприємства» за місцем його роботи (за згодою) було переведено на іншу посаду.

Чи зміниться розмір середнього заробітку?

Ні. Протягом періоду військової служби працівника обчислювати новий середній заробіток не потрібно. Він розраховується один раз, з прив’язкою до місяця вступу працівника на службу, і зберігається до виключення працівника з особового складу військової частини. У разі переведення працівника на іншу посаду середній заробіток не перераховують. Тоді яка «середня» буде у грі (з попередніми коригуваннями чи без)? Оновлений Порядок № 100 не містить підстав для відміни вже врахованих раніше коефіцієнтів підвищення посадових окладів при обчисленні середньоденної заробітної плати. Тому розмір середньоденної зарплати, з якої щомісячно розраховуватиметься середня зарплата протягом проходження працівником військової служби, залишиться на «старому» рівні (3-й тарифний розряд) — з урахуванням уже застосованих коефіцієнтів підвищень посадових окладів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі