Теми статей
Обрати теми

Декретні — навіть для відсторонених працівників

Із 8 листопада 2021 року працівники, що відмовляються від обов’язкової вакцинації проти COVID-19, підлягають відстороненню від роботи без збереження зарплати.

Ба більше, якщо такий працівник захворіє в період відсторонення, лікарняний йому не оплатять, оскільки факт втрати заробітку через хворобу або травму відсутній.

Водночас допомога по вагітності та пологах буде профінансована ФСС незалежно від того, була застрахована особа відсторонена від роботи через відмову від обов’язкової вакцинації проти COVID-19 чи ні.

А все тому, що допомога по вагітності та пологах — це окремий вид матеріального забезпечення, яке надається за рахунок ФСС за весь час перебування жінки в декретній відпустці. Право на таку відпустку настає із 30 тижня вагітності, незважаючи на перебування у відпустках інших видів, у тому числі без збереження зарплати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі