Теми статей
Обрати теми

Об’єднана звітність стане щомісячною

29 вересня 2021 року уряд схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» від 30.09.2021 № 6120.

Зазначеним документом пропонується встановити місячний звітний період для подання об’єднаної звітності зі сплати ЄСВ, ПДФО і ВЗ (її форма затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 № 773).

З цією метою підкоригують п. 51.1 і п.п. «б» п. 176.2 ПКУ. А точніше, у цих нормах:

• слова «податкового кварталу» замінять словами «податкового місяця»;

• а слова «з розбивкою по місяцях звітного кварталу» взагалі виключать.

На думку Кабміну, це дозволить розв’язати проблему своєчасності обчислення страхового стажу, призначення та отримання пенсійних та інших виплат із соціального страхування.

Наразі законопроєкт направлений ВРУ. У разі прийняття його норми запрацюють з 1 січня 2022 року. Відповідно звітувати за новими правилами доведеться вже з 2022 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі