Теми статей
Обрати теми

Верховний Суд проти «зрівнялівки» зарплат

Під час позапланової «трудової» перевірки інспектором установлено, що оплата праці бухгалтера проводилася виходячи з посадового окладу, без урахування кваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок.

У результаті було винесено постанову про накладення штрафу за порушення мінгарантій в оплаті праці на підставі ст. 265 КЗпП. Роботодавець із постановою не погодився і звернувся до суду.

Верховний Суд став на бік Держпраці (постанова від 04.06.2021 у справі № 816/1889/16), відзначивши, що оплата праці на рівні мінімальної зарплати допустима тільки для простої некваліфікованої праці (див. розділ 9 Класифікатора професій «Прості професії»).

А посада бухгалтера належить до розділу 3 (спеціалісти). Це професії, що вимагають знань в одній або більше областях природних, технічних і гуманітарних наук.

Тому при встановленні розмірів оплати праці бухгалтерові треба дотримуватися кваліфікаційних співвідношень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі