Теми статей
Обрати теми

Порядок № 100 — є зміни

Наприкінці минулого року (з 12.12.2020 р.) Кабмін змінив механізм обліку премій та інших виплат, які виплачуються за два місяці або триваліший період, при обчисленні середньої зарплати (прописаний у п. 3 Порядку № 100).

На жаль, це нововведення не лише не полегшило, але навіть ускладнило розрахунок середньої зарплати.

У зв’язку з цим Кабмін вирішив переглянути порядок застосування п. 3 Порядку № 100. Своєю постановою від 01.09.2021 р. № 917 уряд урегулював порядок обліку премій (у тому числі за місяць) та інших стимулюючих виплат за підсумками роботи за певний період. При обчисленні середньої заробітної плати такі виплати враховуватимуться в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця їх нарахування. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додається частина, яка визначається діленням суми премії або іншої стимулюючої виплати за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, і множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, який припадає на розрахунковий період.

Також передбачено, що працівникам, яким у період з 12.12.2020 р. до набуття чинності цією постановою розрахунок середньої зарплати проведено згідно з Порядком № 100 (чинним з 12.12.2020 р.) без урахування нарахованих у цьому періоді премій і виплат за підсумками роботи за певний період, протягом 3 місяців після набуття чинності цією постановою треба провести перерахунок середньої заробітної плати з урахуванням оновленого п. 3 Порядку № 100.

Ці зміни чинні з 04.09.2021 р. Детальніше про них читайте у наступному номері.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі