Теми статей
Обрати теми

Заява на відпустку: чи завжди необхідно?

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Сезон відпусток триває. Сьогодні дамо відповідь на одне з питань щодо документального оформлення щорічної відпустки: чи треба отримувати від працівника заяву про надання відпустки, якщо він іде у відпустку за графіком?

Безумовно, графік відпусток — це основа основ. Так, у ч. 4 ст. 79 КЗпП і ч. 10 ст. 10 Закону про відпустки сказано, що черговість надання відпусток визначається графіком, який затверджується роботодавцем, узгоджується з профспілкою (іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом) і доводиться до відома всіх працівників.

Якщо працівник йде у відпустку за графіком, то подавати заяву про надання відпустки немає необхідності. У цьому випадку роботодавець:

1) видає наказ (розпорядження) про надання відпустки;

2) письмово повідомляє працівника про початок відпустки не пізніше ніж за 2 тижні до встановленого графіком строку (ч. 5 ст. 79 КЗпП, ч. 11 ст. 10 Закону про відпустки).

Зробити це можна або шляхом вручення працівникові повідомлення про початок відпустки, або просто ознайомивши працівника під підпис із наказом (розпорядженням) про надання відпустки.

ВАЖЛИВО!

Пам’ятайте: щоб дотриматися строку повідомлення, такий наказ (розпорядження) має бути виданий щонайменше за 2 тижні до дати відпустки.

Не забудьте також інформацію про надання відпустки відобразити в розділі V «Відпустки» особової картки працівника (типова форма № П-2, затверджена наказом Держкомстату і Міноборони від 25.12.2009 р. № 495/656).

Якщо ж відпустка знадобилася працівникові в інший час (не за графіком), то без заяви не обійтися.

За ситуації, коли працівник «проситься» у відпустку не за графіком, не забудьте перевірити, чи не належить він до категорії осіб, яким щорічна відпустка надається за їх бажанням у зручний для них час.

Перелік таких осіб наведений у ч. 13 ст. 10 Закону про відпустки.

Увага!

Відмовити їм роботодавець не має права.

Якщо прохання працівника роботодавець задовольняє, то документально це оформляється у 2 кроки:

1) заява працівника про надання відпустки поза графіком. У заяві він вказує бажану дату виходу у відпустку, її тривалість і причини перенесення (якщо працівник не належить до пільгових категорій);

2) наказ керівника про надання щорічної відпустки.

Чи треба видавати ще й наказ про внесення змін до графіка відпусток у разі їх перенесення? Є підприємства, які видають. Але вважаємо, що це необов’язково.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі