Теми статей
Обрати теми

Анкетування головбухів відтермінували

Щороку головні бухгалтери бюджетних установ проходять оцінку. Для цього вони заповнюють анкету про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень відповідно до Порядку № 1537*. Далі цю анкету оцінює спеціальна комісія казначейства.

* Порядок проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затверджений наказом Мінфіну від 01.12.2011 № 1537.

Оцінювання проходить у два етапи. Загалом воно триває до 1 травня. При цьому подати анкету казначейській комісії потрібно до 1 квітня.

Як і на багато чого звичного, війна в нашій країні вплинула на проведення зазначеного оцінювання.

Що робити з анкетою, якщо не встигли і не можете її подати?

Рятівне коло — Закон № 2115**. Його приписами передбачено, зокрема, що фінансові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або в електронній формі, юридичні особи подають протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи. У період дії воєнного стану (стану війни), а також протягом трьох місяців після його завершення до фізичних та юридичних осіб не застосовують адміністративну та/або кримінальну відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності.

** Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03.03.2022 № 2115-ІХ.

Оцінювання головбухів проводять, зокрема, заповнюючи та подаючи анкету. Тобто документ, подання якого вимагається відповідно до норм чинного законодавства. Отже, воно також потрапляє під звільнюючу норму Закону № 2115.

Висновок: оцінювання головбухів тимчасово призупиняється на час дії воєнного стану в Україна та протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану (стану війни). На цьому наголошують фахівці Мінфіну в листі від 18.03.2022 № 41020-06-5/6355.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі