Теми статей
Обрати теми

COVID-сертифікат: скорочено строк дії

Кабмін своєю постановою від 19.01.2022 № 45 вніс зміни до Порядку формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19 (затверджений постановою КМУ від 29.06.2021 № 677).

У результаті строк дії COVID-сертифіката (іноземного, міжнародного та внутрішнього) скорочено з 365 до 270 днів.

Крім того, визначені клінічні критерії формування COVID-сертифіката в разі вакцинації бустерною дозою (див. нову таблицю 6 Порядку формування та використання сертифіката).

Бустерна доза — це доза, що вводиться після проведення повного курсу вакцинації з метою посилення/відновлення імунної відповіді / ефективності вакцини, що зменшилася з часом, і продовження строку тривалості захисту.

Після отримання такої дози діючий COVID-сертифікат оновлюється, а строк його дії продовжується залежно від схеми поєднання вакцин.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі