Теми статей
Обрати теми

е-Лікарняні: невеликі корективи від МОЗ

МОЗ своїм наказом від 23.11.2021 № 2608 підкоригував низку своїх же документів:
• Порядок № 1066 (затверджений наказом МОЗ від 01.06.2021 № 1066);
• Порядок № 1234 (затверджений наказом МОЗ від 17.06.2021 № 1234).

Згідно із цими змінами тепер лікар санаторно-курортної установи може формувати медвисновок категорії «Догляд за хворою дитиною» для осіб:

• у разі догляду за дитиною, що постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, для проходження санаторно-курортного лікування;

• які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

При цьому випадок тимчасової непрацездатності за таким медвисновком, як і раніше, не може перевищувати 14 к. дн. в амбулаторних умовах. Але додано виняток — спільне перебування з пацієнтом під час його лікування в санаторно-курортному закладі.

Застрахованій особі, яка направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортної установи, формується медвисновок категорії «Лікування в санаторно-курортній установі» на підставі медичного запису про пацієнта та висновку лікаря.

Крім того, зроблено невелике уточнення: листок непрацездатності вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності та набуває статусу «Готовий до сплати (виданий)».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі