Теми статей
Обрати теми

Індексуємо зарплату в червні 2022 року

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
На червневу індексацію впливає індекс інфляції за квітень 2022 року. Він становить 103,1 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати в червні 2022 року — дізнаєтеся з нашої статті.

Одразу зазначимо: введення воєнного стану не впливає на необхідність нарахування індексації. Її проводимо за тими самими правилами, що і в довоєнний час.

Нагадаємо основні «індексаційні» правила.

1. Зарплата індексується в межах ПМПО. Частина зарплати, що перевищує цей показник, індексації не підлягає. У червні 2022 року зарплату слід індексувати в межах 2481 грн.

2. Величина коефіцієнта індексації залежить від «базового» місяця. Ним є місяць підвищення окладу (тарифної ставки) за обійманою працівником посадою.

Нижче в таблиці наведено коефіцієнти для індексації зарплати за червень 2022 року і суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця).

Майте на увазі: у червні 2022 року порівняно з травнем для всіх «базових» місяців змінюються коефіцієнти індексації. Разом із цим з’являється новий «базовий» місяць березень 2022 року.

Коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за ЧЕРВЕНЬ 2022 року

img 1

Нагадаємо, як користуватися таблицею.

Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за посадою працівника — січень 2021 року. Тож якщо червень 2022 року відпрацьовано ним повністю, то сума поточної індексації — 506,12 грн (значення на перетині рядка «2021/Сума» з графою «Січень»).

Її ми отримали так:

2481 грн х 20,4 % = 506,12 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі