Теми статей
Обрати теми

Компенсація за працевлаштування ВПО: як її отримати

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Через початок бойових дій багато людей були вимушені покинути свої домівки та роботу, сподіваючись невдовзі повернутися. Але війна триває. Тому внутрішні переселенці змушені шукати нову роботу. Добре, що держава підтримує роботодавців, які готові прийняти до себе таких осіб, — виплачує їм грошову компенсацію. Що це за виплата і як її отримати, поговоримо далі.

Хто може отримати

Порядок надання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) регламентує Порядок № 331*.

* Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні», затверджений постановою КМУ від 20.03.2022 № 331.

Відповідно до п. 1 цього документа таку виплату можуть отримати роботодавці, які працевлаштували ВПО під час воєнного стану (наразі діє до 21.11.2022). А саме — юрособи (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи чи їх представництва) або самозайняті особи, які використовують найману працю фізосіб на підставі укладених трудових договорів (контрактів) та несуть обов’язки із сплати їм заробітної плати, а також нарахування, утримання та сплати ПДФО до бюджету, нарахувань на фонд оплати праці, інші обов’язки, передбачені законами (п.п. 14.1.222 ПКУ).

А отже, за компенсацією може звернутися як юридична особа, так і фізична особа — підприємець.

Виняток — бюджетні установи (окрім надавачів соціальних послуг), фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для них надання компенсації за працевлаштування ВПО не передбачене.

Всі інші роботодавці можуть розраховувати на отримання ВПО-компенсації. Але! Якщо виконають наступні умови (п. 2 Порядку № 331):

— роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

— подав податкову звітність за IV квартал 2021 року або річну звітність за 2021 рік;

— розмір заробітної плати працівника-ВПО за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлено не нижчим за розмір мінзарплати (у листопаді 2022 року — 6700 грн).

За кого можна отримати

Роботодавці можуть отримати компенсацію за працевлаштування саме внутрішньо переміщеної особи. Для цілей Порядку № 331 ВПО — це особа, яка відповідає двом умовам.

Умова 1. Після введення воєнного стану особа перемістилася з території, на якій проводяться бойові дії.

Увага! На сьогодні перелік територій, на якій проводяться бойові дії, затверджений наказом Мінінтеграції від 25.04.2022 № 75. Проте попереджаємо: цей документ постійно оновлюється.

Тому обов’язково перевіряйте на момент працевлаштування ВПО, чи зазначена територія, з якої вона перемістилася, у вказаному переліку.

До речі, сам Порядок № 331 при визначенні територій, на яких ведуться бойові дії, посилається на інший документ — на Перелік № 204*. Однак його слід було використовувати лише для отримання компенсації за березень-квітень 2022 року.

* Перелік адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми «єПідтримка», затверджений розпорядженням КМУ від 06.03.2022 № 204-р.

Умова 2. Особа отримала довідку внутрішньо переміщеної особи відповідно до Порядку № 509*.

Зверніть увагу, що такі довідки почали видавати ще у 2014 році. Проте це не означає, що отримати ВПО-компенсацію відповідно до Порядку № 331 можна за працевлаштування переселенця із довідкою, оформленою до 24.02.2022. Тому що в такому разі не буде виконана перша умова (особа повинна переміститися на іншу територію після введення воєнного стану — тобто після 24.02.2022).

* Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затверджений постановою КМУ від 01.10.2014 № 509.

Зауважте, для отримання ВПО-компенсації не важливо, на умовах строкового чи безстрокового трудового договору (контракту) буде працевлаштована внутрішньо переміщена особа. Ба більше, вона може бути прийнята на роботу і за сумісництвом. Порядок № 331 це дозволяє.

Тому якщо, наприклад, внутрішній переселенець не зміг звільнитися зі свого основного місця роботи через бойові дії, то він вправі на цей час працевлаштуватися до нового роботодавця за сумісництвом. У такому разі останній може розраховувати на отримання ВПО-компенсації від держави.

А ось уклавши цивільно-правовий договір із ВПО-працівником, роботодавець компенсації, передбаченої Порядком № 331, не отримає.

Іще один нюанс. Компенсацію за працевлаштування ВПО роботодавець може отримати лише один раз. Тобто той роботодавець, який працевлаштує таку особу вперше. Наступні роботодавці такої особи підтримки від держави у вигляді компенсації вже не побачать.

Хоча загальна кількість ВПО-працівників у одного роботодавця, за яких він може отримати компенсацію, Порядком № 331 не обмежена.

Розмір компенсації

Компенсація за працевлаштування ВПО надається у фіксованому розмірі — 6500 гривень:

— щомісяця (але не більше 2 місяців);

— за кожного працевлаштованого переселенця, за якого роботодавцем сплачується ЄСВ;

— на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Звичайно, якщо роботодавець виконає умови, перелічені вище.

Тобто розмір компенсації не залежить ані від розміру фактично нарахованої зарплати ВПО-працівнику, ані від розміру мінзарплати, що діє на час його працевлаштування.

Порядок отримання компенсації

Оскільки компенсація надається державою саме за працевлаштування ВПО, то для її отримання доведеться зробити 2 кроки.

КРОК 1. Подати документи для отримання ВПО-компенсації за перший місяць працевлаштування ВПО (див. рисунок далі).

Куди подавати? До міського, районного, міськрайонного центру зайнятості або філії регіонального центру зайнятості за місцезнаходженням роботодавця.

Строк подання — не раніше ніж через 5 календарних днів після працевлаштування особи.

Хоча навіть якщо роботодавець надасть відомості про працевлаштування ВПО після закінчення двох місяців — нічого страшного. Регіональний центр зайнятості перерахує кошти роботодавцю за два місяці роботи працівника (п. 12 Порядку № 331).

img 1

* dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo

Перелік документів для отримання компенсації за працевлаштування ВПО

А що далі? Протягом 5 календарних днів після отримання заяви від роботодавця (крім подання заяви через Портал Дія) регіональний центр зайнятості приймає рішення щодо надання або відмови у наданні ВПО-компенсації та оформлює таке рішення відповідним наказом.

Протягом наступних 3 календарних днів — повідомляє роботодавця про прийняте рішення (надсилає відповідне повідомлення роботодавцю).

У разі позитивного рішення роботодавець отримає кошти за перший місяць роботи працівника протягом 5 робочих днів після того, як вони будуть зараховані на рахунок регіонального центру зайнятості.

КРОК 2. Підтвердити продовження зайнятості працевлаштованої ВПО.

Це можна зробити засобами Порталу Дія, або шляхом подання відомостей про працівників до центру зайнятості (безпосередньо або на адресу електронної пошти).

Кошти за другий місяць роботи працівника будуть перераховані роботодавцю в ті ж самі строки — протягом 5 робочих днів після зарахування коштів на рахунок регіонального центру зайнятості.

Якщо порушили умови

Звичайно, центр зайнятості перевірить, чи дотримався роботодавець усіх умов, установлених Порядком № 331, навіть після того як було прийнято рішення щодо надання компенсації витрат.

Давайте подивимося, які наслідки чекають несумлінного роботодавця (див. таблицю нижче).

Наслідки для роботодавця, який порушив вимоги Порядку № 331

Порушення

Наслідки

Роботодавець не відповідає вимогам Порядку № 331 (за результатами додаткової перевірки(1))

Рішення щодо надання компенсації витрат скасовується, а кошти, виплачені роботодавцю, підлягають поверненню (п. 9 Порядку № 331)

Працівник не відповідає вимогам Порядку № 331 (за результатами додаткової перевірки(1))

(1) Центр зайнятості має право (п. 18 Порядку № 331):

— перевіряти достовірність відомостей, поданих роботодавцем для отримання коштів, дотримання порядку їх використання роботодавцем протягом 180 календарних днів після останньої виплати компенсації;

— отримувати від роботодавця необхідні пояснення з відповідних питань, зокрема в письмовій формі.

Працівника звільнено:

— на дату прийняття рішення центром зайнятості щодо виплати ВПО-компенсації

Сума компенсації, що підлягає відшкодуванню, розраховується і виплачується пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць

(п. 9 Порядку № 331)

— до завершення строку виплати ВПО-компенсації

Роботодавець зобов’язаний протягом 5 робочих днів з дня звільнення повернути суму невикористаної компенсації(2) на рахунок центру зайнятості

(п. 11 Порядку № 331)

(2) Така сума визначається як різниця між сумою компенсації витрат (6500 гривень) та її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу за місяць. Вважаємо, що тут мається на увазі не календарний місяць (з 1-го по 1-ше число), в якому звільнено працівника, а місяць перебування ВПО у трудових відносинах.

Роботодавець використав отримані кошти не за цільовим призначенням або з порушенням вимог Порядку № 331

Роботодавець добровільно чи на підставі рішення суду зобов’язаний повернути кошти, отримані або використані з порушенням Порядку № 331

(п. 17 Порядку № 331)

Бухоблік та звітність

Оскільки компенсація за працевлаштування ВПО виплачується з держбюджету та має цільовий характер, її відображають в бухобліку на рахунку 48 «Цільове фінансування і цільові надходження».

При цьому така виплата:

— не вплине на нарахування зарплати ВПО-працівникам;

— не відображається у Об’єднаній звітності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі