Теми статей
Обрати теми

Нововведення щодо розділення повноваження органів влади у сфері призначення державних виплат

Для кого: для старост та представників ОМС
Кому: мешканцям громади

28.10.2020 КМУ затвердив постанову № 1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка розділяє повноваження органів влади у сфері призначення державних виплат.

Ця постанова розроблена за участю Асоціації міст України.

Документ визначає, що:

З 1 січня 2021 р. органи соцзахисту райдержадміністрацій приймають від громадян документи для призначення державних допомог, пільг, субсидій тільки через пошту або в електронній формі.

Заяви з необхідними документами можуть приймати уповноважені посадові особи виконавчих органів рад та через ЦНАПи, які передають їх відповідному органу соцзахисту.

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів рад або через ЦНАПи виключно з формуванням електронної справи.

Аналітичний центр Асоціації міст України роз’яснює нововведення:

1. Робота органів соцзахисту міських рад міст обласного значення та районних у м. Києві держадміністрацій не змінюється – на території міста Києва та територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, органи соцзахисту продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення.

2. З 1 січня 2021 р. усі сільські, селищні, міські ради новостворених територіальних громад повинні організувати прийом документів від громадян для призначення державних виплат – райдержадміністрації перестануть приймати від громадян пакети документів; прийом можна організувати через виконавчий орган ради (в тому числі віддалене робоче місце), старосту або ЦНАП.

3. З 1 березня 2021 р. усі виконавчі органи рад базового рівня (окрім міст обласного значення та м. Києва) повинні підключитися до цифрової платформи «Соціальна громада» — через цю платформу органи, що приймають документи, будуть передавати особові справи онлайн у райдержадміністрації.

Нагадаємо: підключення до «Соціальної громади» для ОМС буде безкоштовним.

Інформація розміщена на офіційному сайті Асоціації міст України Аналітичним центром АМУ за посиланням auc.org.ua/novyna/amu-rozyasnyuye-novovvedennya-postanovy-shchodo-rozdilennya-povnovazhennya-organiv-vlady-u

Ознайомитись із постановою КМУ від 28.10.2020 № 1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» можна за посиланням www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-post-a1035

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі