Теми статей
Обрати теми

Гарантії діяльності старости

Кравченко Тетяна, аналітик ТОВ «ФАКТОР-МЕДІА», адвокат
На сторінках нашого видання ми вже писали про гарантії діяльності старост, без яких неможливе ефективне здійснення ними своїх повноважень. Звертали вашу увагу на те, що деякі з цих гарантій є загальними і нічим не відрізняються від гарантій, наданих іншим посадовим особам ОМС , а деякі відображають особливість статусу старости. Як вплинули на права старост зміни, внесені Законом України від 16.07.2020 № 805-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» до ст. 541 Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні»1, розглянемо у нашій статті.

1 Закон № 280.

Що таке гарантії

Для початку давайте пригадаємо, що ж являють собою гарантії діяльності старост.

Гарантії діяльності старости — це комплекс установлених законодавством заходів, які направлені на ефективне здійснення старостою своїх посадових обов’язків.

Загальні гарантії діяльності старости закріплені у низці нормативно-правових актів:

Кодексі законів про працю України2 ;

2 КЗпП.

Законі Україні № 280;

Законі України від 07.06.2001 № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування»3;

3 Закон № 2493.

Законі України від 15.11.1996 № 504/96ВР «Про відпустки»4;

4 Закон № 504.

постанові КМУ від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»5.

5 Постанова № 268.

До викладення ст. 541 Закону № 280 у новій редакції було передбачено, що на старост поширюються гарантії діяльності депутатів місцевих рад, передбачені Законом України від 11.07.2002 № 93-IV «Про статус депутатів місцевих рад», якщо інше не встановлено законом.

Воно і не дивно, бо ж посада старости була «виборною», зокрема, староста обирався жителями села, селища (сіл, селищ), розташованого на території відповідного старостинського округу, а отже, на нього поширювались передбачені законодавством гарантії непорушності повноважень, забезпечення умов для їх здійснення та гарантії захисту від неправомірних дій (особливий порядок притягнення до кримінальної відповідальності), які були передбачені для депутатів місцевих рад.

Посада старости залишилась «виборною», але на неї особа затверджується відповідною радою (ч. 1 ст. 541 Закон України № 280, Закону України № 2493).

Тож тепер на нього поширюються тільки гарантії соціально-забезпечувального та трудового характеру, як і на будь-яку посадову особу ОМС.

Гарантії соціально-забезпечувального та трудового характеру

Частинами 1, 2 ст. 21 Закону № 2493 встановлено право старости на одержання заробітної плати, розмір якої має забезпечувати достатній життєвий рівень.

Згідно з додатком 50 до постанови № 268 розмір місячного посадового окладу старости встановлюється залежно від чисельності населення в населеному пункті і становить:

img 1

Крім того, староста має право на преміювання, отримання надбавок, розміри яких залежать від його стажу та заробітної плати.

Так, згідно з п. 2 постанови № 268 для старост передбачено здійснення преміювання відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.

Конкретні умови, порядок та розміри преміювання старости визначаються у положенні про преміювання відповідного органу.

На старост поширюються положення щодо надбавки за вислугу років у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг (спеціальне звання) і залежно від стажу державної служби, служби в ОМС у таких розмірах:

понад 3 роки — 10;

понад 5 років — 15;

понад 10 років — 20;

понад 15 років — 25;

понад 20 років — 30;

понад 25 років — 40 відсотків.

Для старост за посадою, яка віднесена до шостої категорії посад ОМС, передбачені надбавки до посадового окладу за ранги посадових осіб місцевого самоврядування, розмір яких становить відповідно: за 11-й ранг — 400 грн, за 12-й ранг — 350 грн, за 13-й ранг — 300 грн.

Старостам надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань та допомога для оздоровлення при наданні щорічної відпустки, в розмірі, що не перевищує середньомісячної забортної плати старости.

Староста має право на отримання всіх видів відпусток (основної, додаткової, творчих, соціальних, у зв’язку з навчанням, без збереження заробітної плати), передбачених Законом № 504 (ср. ).

Час роботи старости зараховується до загального і безперервного стажу роботи (служби), а також стажу роботи (служби) за тією спеціальністю, за якою він працював до обрання на виборну посаду в раді.

Староста, як і будь-яка інша посадова особа ОМС, для повноцінного та якісного виконання своїх обов’язків потребує правової захищеності. І, як бачимо, на законодавчому рівні встановлена ціла низка гарантій діяльності, направлених на сприяння старостам у виконанні покладених на них обов’язків. Разом із тим пам’ятаймо, що старости несуть відповідальність за виконання своїх повноважень, а саме є відповідальними і підзвітними раді та підконтрольними сільському, селищному, міському голові.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі