Теми статей
Обрати теми

Орендуємо кіоск на ринку

Редакція ВД
Стаття

Орендуємо кіоск на ринку

 

Одне із запитань, які наші читачі-підприємці ставлять найчастіше: «Як орендувати кіоск на ринку?».

Відповідаємо.

 

Узяти кіоск в оренду на ринку досить просто. Розповімо, як відбувається процедура оформлення оренди на прикладі найбільшого ринку Східної України — Харківського торговельного центру «Барабашове».

Для того щоб орендувати торговельну точку (магазин, кіоск, палатку) на ринку, підприємцю необхідно підготувати такий пакет документів:

1. Копія Свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи — підприємця.

2. Копія ідентифікаційного коду.

3. Паспорт або будь-який документ, що посвідчує особу.

Потім підприємець пише заяву (за встановленою формою), в якій просить адміністрацію ринку надати йому кіоск (палатку, магазин тощо) в оренду.

На підставі заяви і документів, що додаються, підприємець з адміністрацією ринку укладає договір про оренду тієї чи іншої торговельної точки. У такому договорі зазначено всі нюанси взаємодії підприємця з адміністрацією: вартість оренди, її термін, права та обов’язки сторін, причини для дострокового розірвання договору, форс-мажорні обставини. І багато чого іншого.

Так виглядає загальна схема процесу оренди торговельного місця на ринку.

Але починати треба з вибору торговельної точки. Підприємцю дуже корисно перш за все поспілкуватися з

начальником торговельного майданчика, який покаже кіоски, що є в наявності, які можна орендувати, поговорити про умови оренди.

Вартість, термін та інші тонкощі оренди

встановлює адміністрація конкретного ринку. Завдання підприємця — уважно ознайомитися з цими умовами (ретельно прочитати договір оренди). Якщо ви не впевнені, що саме цей кіоск розташований у потрібному місці або вас хвилюють якісь умови оренди, спробуйте спочатку орендувати торговельну точку зо два місяці. І якщо вас усе влаштує, продовжите свої відносини з адміністрацією ринку.

При оренді торговельної точки на ринку треба постійно пам’ятати народну мудрість: «На чиїм возі сидиш, того й пісню співай!». Мається на увазі, що

кожен ринок (адміністрація ринку) встановлює свої порядки торгівлі. Це стосується і вартості оренди, і умов оренди, а також взаємин двох сторін: підприємця та адміністрації ринку.

Тому повторюємо ще раз: дуже уважно вивчіть договір, на підставі якого ви орендуватимете торговельну точку на ринку.

 

Матеріал підготувала Олександра Слюсаренко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі