Теми статей
Обрати теми

На замітку

Редакція ВД
Новини

На замітку

 

Мінекономіки роз’яснює порядок формування роздрібних цін на ліки

Лист Мінекономіки України від 04.11.2008 р. № 3802-19/125

 

Мінекономіки повідомляє, що

з 06.11.2008 р. почали діяти обмеження щодо надбавок (націнок) на лікарські засоби та вироби медичного призначення, установлені постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955 (див. «ВД», 2008, № 22, с. 6).

Мінекономіки в

листі зазначило таке:

— на товари, які входять до

Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (постанова КМУ від 29.03.2008 р. № 400), сумарний рівень граничних надбавок для всіх підприємств оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами і виробами медпризначення не повинен перевищувати 50 % оптової ціни виробника (митної вартості) з урахуванням знижок;

— на лікарські засоби і вироби медичного призначення за переліком, затвердженим

наказом Мінохоронздоров’я і Мінекономіки та з питань європейської інтеграції України від 03.12.2001 р. № 480/294, сумарний рівень граничних надбавок не повинен перевищувати 25 %.

При цьому

роздрібні надбавки (35 і 15 % відповідно) повинні застосовуватися окремо незалежно від постачальницько-збутових надбавок (націнок) саме для покриття витрат підприємств роздрібної торгівлі.

Роз’яснення Мінекономіки, очевидно, слід розуміти так, що роздрібний продавець обмежений граничним рівнем роздрібної надбавки незалежно від того, поставив оптовий продавець максимально можливу постачальницько-збутову надбавку чи обмежився меншим її відсотком.

У

листі також зазначено, що контроль за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених граничних надбавок (націнок) здійснює Держцінінспекція з моменту набуття чинності постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955, тобто з 6 листопада 2008 року.

 

Статистика автомобільного транспорту: у новому році нові форми статспостережень

Наказ Держкомстату України «Про затвердження форм державних статистичних спостережень зі статистики автомобільного транспорту» від 17.06.2008 р. № 191

 

Затверджено такі форми статспостережень зі статистики автотранспорту:

 

Форми статистичних спостережень

Коли вводяться в дію

На кого поширюються

№ 51-вант «Звіт про вантажні автомобільні перевезення, що здійснюються фізичними особами — підприємцями на комерційній основі» (раз на півроку)

з 1 лютого 2009 року

Фізичні особи — підприємці, які отримали ліцензії на виконання комерційних перевезень вантажів власним вантажним автотранспортом

№ 51-пас (тижнева) «Звіт фізичної особи — підприємця, який здійснює пасажирські автоперевезення на маршруті» (раз на півроку)

з 1 лютого 2009 року

Фізичні особи — підприємці, які здійснюють пасажирські автоперевезення на маршруті згідно з договорами, укладеними з місцевою держадміністрацією

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі