Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Якщо підприємство взяло гроші в банку на одні цілі, а використало на інші

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Якщо підприємство взяло гроші в банку на одні цілі, а використало на інші

 

ЗАПИТАННЯ. Підприємство, яке перебуває на єдиному податку, займається заготівлею вторсировини. В банку отримує гроші на закупівлю вторсировини, строк їх використання — 10 робочих днів. Трапляється, що сума частково використовується за призначенням, а решта здається до каси підприємства. Цього ж дня ці гроші може бути видано під звіт на закупівлю ПММ, канцтоварів або інших товарно-матеріальних цінностей без перерахування на розрахунковий рахунок підприємства.

Чи є ця операція порушенням використання готівкових коштів?

 

ВІДПОВІДЬ. Ні, не є.

Чинна сьогодні редакція Положення про касові операції документ 1 цілком це припускає. Тепер у цьому документі не міститься жодних вимог щодо цільового використання готівкових коштів, отриманих підприємством зі свого банківського рахунка.

Розшифровка нормативних посилань (документ)

1

Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджене постановою Правління НБУ від 15.12.2004 р. № 637.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі