Теми статей
Обрати теми

Залік пенсійного внеску з 50-відсотковою доплатою єдиного податку за найманих працівників

Редакція ВД
Стаття

Залік пенсійного внеску з 50-відсотковою доплатою єдиного податку за найманих працівників

 

Порядок сплати нарахувань до Пенсійного фонду (ПФ) на зарплату працівників для єдиноподатників має певну специфіку. Право підприємця в цьому випадку — перераховувати не всю нараховану суму внесків, а тільки різницю між нарахованою сумою та сумою, що потрапила до ПФ у складі 50-відсоткової доплати єдиного податку за найманих працівників.

Докладніше про це читайте в нашій публікації.

Оксана ПІРОЖЕНКО, консультант газети «Власне Діло»

 

Суть заліку

Підприємці на єдиному податку, які мають найманих працівників, дотримуючись положень

статей 14, 15 Закону № 1058 документ 1, повинні нараховувати на їх заробітну плату внесок до Пенсійного фонду (у 2007 році — 33,2 %). Із зарплати також провадяться утримання внеску (0,5 і 2 %), але вони не беруть участі в заліку, тому про них ми далі не говоритимемо.

Разом із тим за кожного працівника підприємець — платник єдиного податку доплачує 50 % ставки єдиного податку, з яких 42 % (42 % від 50 % від єдиного податку), надходить до ПФ.

Тобто, умовно кажучи, створено всі умови для подвійного оподаткування.

Отож, щоб повторної сплати внесків не відбувалося,

частина ставки єдиного податку, що надійшла до ПФ (42 % від 50-відсоткової доплати єдиного податку за найманих працівників), зараховується в рахунок сплати страхових внесків, нарахованих на заробітну плату працівників за відповідні періоди. І передбачено все це пунктом 11.17 пенсійної Інструкції № 21-1 документ 2.

Для наочності наведемо приклад.

 

Вихідні дані

Сума, грн.

Ставка єдиного податку для підприємця

200

Доплата за найманого працівника

100

Заробітна плата працівника (у сумі нарахування)

700

Внесок «зверху» до Пенсійного фонду

700 х 33,2 : 100 = 232,40

Частина доплати єдиного податку за працівника, що надійшла до ПФ до моменту виплати працівнику зарплати

100 х 42 : 100 = 42,00

Підприємець повинен перерахувати до ПФ при виплаті зарплати

232,40 - 42,00 = 190,40

 

Далі докладніше поговоримо про самий механізм заліку.

 

Механізм заліку пенсійних внесків з єдиним податком

Вище зазначалося, що нормативними документами ПФ саме проведення заліку єдиного податку з пенсійними внесками санкціоновано. Однак механізм цієї процедури в нормативних актах не визначено. Відповідно підприємцю може бути не зовсім зрозуміло, якими документами можна підтвердити факт проведення заліку та яким чином надати їх ПФ.

Інформацію, що нас цікавить, ми можемо знайти

в листі ПФУ від 19.03.2004 р. № 2645/04, де містяться вказівки щодо цього. Слід зауважити, що майже чотири роки потому ці роз'яснення та запропонований у них механізм не застаріли і сьогодні є цілком актуальними, що підтверджується «свіжішим» листом ПФУ від 15.10.2007 р. № 16442/03-30.

Узагальнивши зазначені вище роз'яснення, маємо таку схему дій підприємця при проведенні заліку з Пенсійним фондом:

1.

Заробітна плата виплачується з виручки від реалізації (гроші на ці цілі не знімаються з рахунка в банку).

У цьому випадку підприємець самостійно або за допомогою свого відділення ПФ визначає, яка сума значиться у нього як переплата за внесками за найманих працівників (не використані раніше в заліку 42 % від 50-відсоткової доплати за працівників, унесеної до моменту виплати працівникам зарплати).

Далі, виплачуючи заробітну плату, підприємець цього ж дня внесок до ПФ (за ставкою 33,2 %) у частині, перекритою переплатою, не сплачує (сплачує тільки в неперекритій частині). При цьому в строк, установлений для подання «додатка 23» (цей звіт подається щомісяця), підприємець разом із «додатком 23» подасть платіжки про сплату єдиного податку за певні місяці плюс документ, виданий податковим органом, в якому зазначено ставку, за якою сплачується єдиний податок.

Однак, якщо з цього документа не видно, скільки підприємець єдиного податку сплачує «за себе», а скільки доплачує «за найманих працівників», йому, найімовірніше, доведеться подавати додаткові документи (копії довідок про трудові відносини фізичних осіб з платником єдиного податку).

2.

Кошти на виплату заробітної плати беруться з рахунка в банку.

У цьому випадку, перш ніж іти до банку, спочатку слід отримати у своєму відділенні ПФ документ, що підтверджує наявність переплати за особовим рахунком. Для цього підприємцю слід подати до ПФ зазначені вище документи. Після пред'явлення документа, отриманого в ПФ, банк уже не повинен вимагати від підприємця одночасно з отриманням коштів на виплату заробітної плати (винагород) подання платіжки на перерахування до ПФ страхових пенсійних внесків у частині, перекритій переплатою.

Потім разом із «додатком 23» підприємець подасть до ПФ документи, про які йшлося вище.

На закінчення

наголосимо ще на двох моментах:

— при заповненні щомісячного «додатка 23» до ПФ ми на залік жодних виправлень не робимо (заповнюємо все у звичайному режимі);

— утримання до ПФ «знизу» із зарплати найманих працівників не беруть участі в заліку з ПФ. Вони повинні бути перераховані роботодавцем-єдиноподатником у тій самій сумі, в якій вони підлягають утриманню.

 

Висновки

Підприємець на єдиному податку має право перерахувати до ПФ не всю суму внеску «зверху» (33,2 %) на заробітну плату своїх працівників, а тільки різницю між нарахованими «зверху» внесками та частиною єдиного податку, яка автоматично розподіляється до ПФ (42 % від 50-відсоткової доплати за найманих працівників).

Підтвердити обґрунтованість такого заліку підприємець повинен платіжним документом, що підтверджує сплату єдиного податку, та документом, в якому зазначається розмір ставки єдиного податку, які подаються разом зі звітом за формою «додатка 23».


Розшифровка нормативних посилань (документ)

1

Закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV.

2

Інструкція про порядок обчислення та сплати страхувальниками і застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі