Теми статей
Обрати теми

Щодо розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

Редакція ВД
Лист від 05.06.2008 р. № 295/020/99-08

Щодо розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 05.06.2008 р. № 295/020/99-08

 

У Департаменті політики державного соціального страхування Мінпраці в межах компетенції розглянуто <...> звернення щодо розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Відповідно до

статті 53 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (далі — Закон № 2240) з урахуванням змін, внесених Законом України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107, при обчисленні середньої заробітної плати (доходу) для забезпечення допомогою по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах враховуються всі види заробітної плати (доходу) в межах граничної суми місячної заробітної плати (доходу) за відпрацьований час, на яку нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Перелік виплат за невідпрацьований час, які не включаються до розрахунку страхових виплат, визначено у

підпункті 2.2.12 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція). Не повинні включатися до розрахунку також виплати за час, протягом якого працівник не працював, але за ним зберігався середній заробіток, обчислений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (оплата всіх видів відпусток).

Відповідно до

абзацу 3 пункту 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням (далі — Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266, зі змінами, місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком), виключаються з розрахункового періоду. У разі коли застрахована особа частину місяця в розрахунковому періоді не працювала із зазначених поважних причин для обчислення середньої заробітної плати заохочувальні та компенсаційні виплати, що мають разовий характер, та виплати, що передбачені актами законодавства або що провадяться понад встановлені зазначеними актами норми, в такому місяці враховуються пропорційно відпрацьованому часу (абзац 2 пункту 9 Порядку).

Якщо застрахована особа весь місяць у розрахунковому періоді знаходилась у відпусті

(щорічній, додатковій, у зв’язку з навчанням, без збереження заробітної плати тощо), цей місяць не виключається з розрахункового періоду, і при обчисленні середньої заробітної плати для нарахування страхових виплат до розрахунку включаються нараховані в цьому місяці премії в межах граничної суми місячної заробітної плати. Інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які мають разовий характер (пункт 2.3 Інструкції), включаються до розрахунку страхової виплати пропорційно відпрацьованому часу.

Щодо наведених прикладів, оскільки всі виплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності включаються в місяці їх нарахування, допомога на оздоровлення і в першому, і в другому випадках нарахована в травні 2008 року, тому при обчисленні допомоги по тимчасовій непрацездатності її слід включати в цьому ж місяці (травні) незалежно від періоду перебування застрахованої особи у відпустці.

Принагідно повідомляємо, що

зазначений порядок розрахунку діє для страхових випадків, які настали з 01.01.2008 р. по 22.05.2008 р.* (рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. № 10-рп/2008). Перерахунок лікарняних листків слід здійснювати за період з 01.01.2008 р. по 22.05.2008 р. Це ж стосується і інших обмежувальних норм щодо визначення розмірів допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, внесених до статей 4, 37, 39 Закону № 2240.

* Рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. № 10-рп/2008 набуло чинності з моменту прийняття, тобто з 22.05.2008 р. Тому обмежувальні норми поширюються на страхові випадки, які настали в період з 01.01.2008 р. по 22.05.2008 р.

Заступник директора департаменту політики державного соціального страхування О. Постоюк



коментар редакції

Надане роз’яснення Мінпраці стосується питань отримання і розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності та у зв’язку з вагітністю і пологами. Нагадаємо, що на нього можуть розраховувати

наймані працівники підприємців на будь-якій системі, а також підприємці на загальній системі та фікспатенті, які добровільно сплачують внески, та єдиноподатники.

Причина появи цього

листа — прийняття Конституційним судом України Рішення від 22.05.2008 р. № 10-рп/2008 (далі — Рішення КСУ ), у зв’язку з яким припинили свою дію обмеження, унесені з початку цього року до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III (далі — Закон № 2240). Ці обмеження було внесено до Закону № 2240 Законом України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107-IV (далі — Закон про держбюджет).

У цьому

листі Мінпраці зазначає, що обмежувальні норми для розрахунку лікарняних і декретних, визнані Рішенням КСУ неконституційними, діють тільки для страхових випадків, що настали в період з 1 січня по 22 травня 2008 року (дати прийняття Рішення КСУ).

Отже, перелічимо

обмеження , які не діють з 22 травня 2008 року:

— при обчисленні середньої заробітної плати для забезпечення допомогою по тимчасовій непрацездатності, у зв’язку з вагітністю та пологами враховуються всі види заробітної плати в межах максимальної суми місячної заробітної плати

за відпрацьований час, на яку нараховуються страхові внески (пункт 1 статті 53 Закону № 2240);

— якщо застрахована особа

сплачувала страхові внески менше 6 повних календарних місяців протягом останніх 12 календарних місяців перед настанням страхового випадку, допомога по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах виплачувалася виходячи з фактичної заробітної плати, з якої було сплачено страхові внески, але не вище розміру мінімальної заробітної плати, установленої на час настання страхового випадку (абзац перший частини 3 статті 4 Закону № 2240). Тобто найманим працівникам (за страховими випадками, що настали 22 травня і пізніше) лікарняний листок оплачується виходячи з фактичного заробітку працівника незалежно від того, сплачував він страхові внески більше 6 місяців за останній рік чи ні. І розмір допомоги може перевищувати мінімальну зарплату;

— добровільно застраховані особи та підприємці-єдиноподатники (крім осіб, які перебували у страхових випадках, передбачених

Законом № 2240, або у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років) мали право на допомогу по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, якщо вони сплачували страхові внески (єдиний податок) не менше 6 повних календарних місяців упродовж останніх 12 календарних місяців перед настанням страхового випадку (абзац другий частини 3 статті 4 Закону № 2240). Отже, тепер (за страховими випадками, що настали 22 травня і пізніше) добровільно застраховані підприємці (на загальній системі або фікспатенті) і єдиноподатники мають право на звичайний і декретний лікарняні незалежно від того, скільки місяців до страхового випадку сплачувалися внески або єдиний податок;

сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) і у зв’язку з вагітністю та пологами з розрахунку на місяць не повинна перевищувати розмір максимальної величини місячної заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески (частина 2 статті 37 і частина 2 статті 39 Закону № 2240).

Зверніть увагу, що в період з 01.01.2008 р. по 22.05.2008 р. перелічені вище обмеження діяли, і їх необхідно враховувати як при розрахунку звичайних лікарняних, так і декретних лікарняних.

Від себе додамо, що з 22.05.2008 р. також знято річний строк давності для звернення по допомогу, тобто при зверненні за допомогою і після закінчення 12 календарних місяців із дня відновлення працездатності тощо лікарняний має оплачуватися.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі