Теми статей
Обрати теми

Архів. Про оформлення фізичними особами — роботодавцями трудових книжок найманих працівників, які працевлаштовуються вперше

Редакція ВД
Лист від 23.03.2006 р. №

Про оформлення фізичними особами — роботодавцями трудових книжок найманих працівників, які працевлаштовуються вперше

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 23.03.2006 р. № ДЦ-12-1528/0/6-06

 

Юридичне управління <...>

щодо можливості оформлення фізичними особами — роботодавцями трудових книжок найманим працівникам, які вперше працевлаштовуються, повідомляє таке.

<...>

Пунктом 2.12

Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників установлено, що першу сторінку трудової книжки (на якій зазначаються відомості про працівника) має підписати особа, відповідальна за видачу трудових книжок, і потім поставити печатку підприємства (або печатку відділу кадрів), на якому вперше заповнюється трудова книжка.

Зазначене право не надано ні фізичним особам — роботодавцям, ні посадовим особам державної служби зайнятості (які здійснюють свої функції щодо ведення трудових книжок працівників у межах, визначених

пунктом 2.20-1 зазначеної вище Інструкції, тобто тільки щодо засвідчення факту трудових відносин між працівником і фізичною особою — роботодавцем відповідно до трудового договору, зареєстрованого в державній службі зайнятості).

Період роботи в зазначених випадках може бути підтверджено, зокрема, письмовим трудовим договором

(пункт 3 Порядку підтвердження наявного виробничого стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.93 р. № 637).

У зв'язку з набуттям чинності з 01.01.2004 р.

Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV, зі змінами та доповненнями, сьогодні до трудової діяльності громадянина (яка враховується при призначенні пенсії, інших видів соціального забезпечення) зараховуються періоди трудової діяльності особи або інші, передбачені законодавством випадки, за яких особа підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, у тому числі загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню. Кожний громадянин має можливість підтвердити зарахування періоду виконання будь-якого виду роботи до трудового (страхового) стажу шляхом особистого звернення до відповідного територіального органу Пенсійного фонду України, який відповідно до чинного законодавства веде персоніфікований облік застрахованих осіб і сплачених внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Для підтвердження права застрахованої особи на одержання послуг і матеріального забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням органами Пенсійного фонду України видається страхове свідоцтво, одне для всіх видів загальнообов'язкового державного соціального страхування, відповідно до Порядку видачі свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2000 р. № 1306.

Неведення трудової книжки в цьому разі не є порушенням норм трудового законодавства, а, отже, фізичну особу — роботодавця не може бути притягнено до адміністративної відповідальності, передбаченої

статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Начальник юридичного управління І. Тубелець

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі