Теми статей
Обрати теми

Слово державним органам. Якщо підприємець втратив Свідоцтво платника ПДВ

Редакція ВД
Стаття

Якщо підприємець втратив Свідоцтво платника ПДВ

 

ЗАПИТАННЯ. Фізична особа — підприємець на загальній системі оподаткування, платник ПДВ. Які особливості заміни Свідоцтва платника ПДВ у зв’язку з втратою?

 

ВІДПОВІДЬ. Відповідно до пункту 22 Положення про реєстр платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 р. № 79, при втраті Свідоцтва платник податку на додану вартість повідомляє про це орган державної податкової служби, який видає нове Свідоцтво — з новим номером зі спеціальним записом у лівій верхній частині Свідоцтва «Видано замість втраченого Свідоцтва за № _», із зазначенням номера втраченого Свідоцтва. Платник податку на додану вартість для отримання нового Свідоцтва надає потрібні документи для реєстрації згідно з пунктом 13 цього Положення (усі завірені копії Свідоцтва, пояснювальну записку за підписом платника податку для фізичної особи щодо втрати Свідоцтва), оригінал платіжного документа про сплату встановленої суми за Свідоцтво.

При отриманні документів, зазначених вище, податкова служба уносить відповідний запис до Реєстру, видає нове Свідоцтво (із новим номером) у такому ж порядку, як і при реєстрації. Датою видачі нового Свідоцтва платника податку (із новим номером) є дата внесення відповідного запису до Реєстру.

Індивідуальний податковий номер при цьому не змінюється.

 

Наталія Кишеня,
 головний державний податковий інспектор ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі