Теми статей
Обрати теми

На замітку

Редакція ВД
Новини

На замітку

 

Нюанси податкових перевірок

 

Лист ДПАУ від 15.08.2008 р. № 322/2/23-4010

 

ДПАУ вкотре акцентувала увагу, що

дія Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V не поширюється на здійснення податковими органами контролю за дотриманням податкового законодавства, пославшись при цьому, зокрема, на лист ВАСУ від 31.07.2008 р. № 1331/100/13-08 (див. «ВД», 2008, № 17, с. 2).

Правове регулювання зазначених відносин здійснюється спеціальним

Законом України «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.90 р. № 509-XII.

При цьому ДПАУ зазначила, що посадові особи органу ДПС мають право розпочати перевірку лише за умови надання платнику податків направлення на перевірку, яке є дійсним за наявності підпису керівника органу ДПС, скріпленого печаткою органу ДПС.

Ненадання направлення на перевірку або надання з порушенням установлених вимог дає підстави для недопущення посадових осіб органу ДПС до планової виїзної перевірки.

Якщо суб’єкт відмовляється від проведення перевірки за наявності підстав для її проведення, передбачених законами України, то складається

акт відмови від допуску до перевірки, в якому зазначається про ознайомлення та вручення під підпис (або відмову від ознайомлення та отримання) керівнику суб’єкта господарювання (підприємцю) направлення на перевірку.

Крім того, ДПАУ зазначила, що

суб’єкта господарювання не може бути ознайомлено з планом-графіком проведення документальних перевірок ДПАУ, оскільки план-графік є конфіденційною інформацією, що перебуває у власності держави.

Можливість заздалегідь ознайомитися з намірами органів ДПС провести

планову перевірку надається суб’єкту шляхом направлення письмового повідомлення за 10 днів до її початку.

 

Увага! Затверджено нову форму звітності: Звіт про операції з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням, виробами з них

 

Наказ Мінфіну України «Про затвердження форми звіту про операції з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням і порядку його складання» від 07.07.2008 р. № 894

 

Цим

наказом Мінфін запровадив нову форму звітності — Звіт про операції з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням (далі — Звіт). Заповнюється та подається він суб’єктами господарювання, які здійснюють операції з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням, виробами з них, що підлягають ліцензуванню. Зокрема Звіт змушені будуть подавати суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, виготовлення виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, торгівлю ними, збирання, первинну обробку відходів і лому дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння.

Як бачимо, до списку осіб, які повинні подавати цей Звіт, потрапили і підприємці, які займаються торгівлею ювелірними виробами з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Звіт заповнюється та подається поштою до Міністерства фінансів України щокварталу протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, починаючи з даних за III квартал 2008 року. Поштова адреса Мінфіну: 01008 м. Київ-8, вул. М. Грушевського, 12/2. Форму цього Звіту ми навели в сьогоднішньому номері на с. 23, а порядок її заповнення можна знайти на с. 31.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі