Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Надання працівнику щорічної відпустки один раз протягом 2-х відпрацьованих років

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Надання працівнику щорічної відпустки один раз протягом 2-х відпрацьованих років

 

ЗАПИТАННЯ. Працівник підприємця пропрацював у нього 12 місяців (робочий рік), проте відмовляється брати щорічну відпустку повної тривалості (24 календарні дні) або її частину, плануючи взяти її після 2-х відпрацьованих років тривалістю 48 календарних днів.

Чи не буде такий варіант розцінено як порушення трудового законодавства і чи загрожують підприємцеві-роботодавцю в такому разі штрафні санкції?

 

ВІДПОВІДЬ. Кожен найманий працівник має право на щорічну відпустку, тривалість якої звичайно становить 24 календарні дні. Причому, щоб у перший робочий рік узяти відпустку повної тривалості, досить пропрацювати шість місяців. Щорічні відпустки за другий та наступні роки роботи можуть бути надані працівнику у будь-який час відповідного робочого року.

У цій ситуації працівник відмовився від свого права взяти щорічну відпустку після закінчення першого робочого року. Проте це не означає, що він втрачає належні йому дні відпустки, тобто працівник має повне право скористатися ними пізніше.

Зауважимо, що 24 календарні дні триває основна щорічна відпустка, на яку мають право всі працівники, водночас окремим категоріям надається додаткова відпустка (див. «ВД», 2008, № 11, с. 16). При цьому у статті 10 Закону про відпустки зазначено, що загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток не може перевищувати 59 календарних днів, а для працівників, зайнятих на підземних гірничих роботах, — 69 календарних днів.

Але це, на наш погляд, стосується лише кількості днів відпустки за кожний робочий рік, тому якщо працівник візьме накопичені основну та додаткові відпустки відразу за 2 роки, то їх тривалість може перевищити 59 календарних днів.

Причому ні в КЗпП, ні в Законі про відпустки не зазначено граничні терміни для того, щоб скористатися правом на щорічну відпустку працівнику, який не використав її дні за якийсь робочий рік.

Водночас згідно зі статтею 80 КЗпП та статтею 11 Закону про відпустки забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом 2-х років підряд, а також ненадання їх протягом робочого року особам віком до вісімнадцяти років та працівникам, які мають право на щорічні додаткові відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами чи з особливим характером праці.

Аналізуючи сказане, можемо зробити висновок, що варіант з наданням відпустки тривалістю 48 календарних днів відразу за 2 роки, за безумовної згоди працівника, не є порушенням трудового законодавства. Проте бажано, щоб працівник узяв відпустку не після 2-х відпрацьованих років, а до їх закінчення, наприклад, в останні місяці другого робочого року, тоді штрафні санкції підприємцю точно не загрожують.

Якщо, відпрацювавши 2 роки, працівник жодного разу не піде у відпустку, то це вважатиметься порушенням, яке виявляється при перевірках інспекцією праці та формально загрожує підприємцеві-роботодавцю штрафом згідно зі статтею 41 КУпАП від 510 до 1700 грн. (від 30 до 100 нмдг). Проте на практиці представники інспекції праці перш ніж накладати штраф виписують роботодавцю припис усунути порушення (тобто відправити працівника у відпустку), і лише якщо припис виконано не буде — штрафують роботодавця.

Водночас, якщо підприємець хоче гарантовано уникнути можливих непорозумінь із перевіряючими, навіть коли працівник не бажає відпочити, він повинен буде розпорядитися про надання працівнику належної йому щорічної відпустки до закінчення 2-х років роботи у підприємця.

 

Документи консультації

КЗпП

— Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

КУпАП

— Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

Закон про відпустки — Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі