Теми статей
Обрати теми

Як оподатковувати виплати за цивільно-правовими договорами

Редакція ВД
Стаття

Як оподатковувати виплати за цивільно-правовими договорами

 

Підприємці та юридичні особи, що виплачують винагороду за договорами цивільно-правового характеру, з 13 січня 2009 року повинні нараховувати на суму такої винагороди внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. Про нюанси таких нарахувань з урахуванням останніх роз’яснень Державного центру зайнятості (див. с. 2 цього номера) ми поговоримо у статті.

Оксана ПІРОЖЕНКО, консультант газети «Власне Діло»

 

Документи статті

Закон № 799

— Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» від 25.12.2008 р. № 799-VI.

Інструкція № 339

— Інструкція про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затверджена наказом Мінпраці України від 18.12.2000 р. № 339.

 

Новий внесок на безробіття для тих, хто залучає підрядників

Починаючи з 13 січня 2009 року підприємці, що виплачують винагороду за цивільно-правовими договорами (далі — ЦПД), повинні сплачувати (нараховувати «зверху») внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття (далі — внесок на безробіття). Таке нововведення зумовлене набуттям чинності

Законом № 799 і поширюється на виплати суб’єктами підприємництва за ЦПД як у грошовій, так і в іншій формах (натуральній тощо).

Причому, як завжди, новий порядок обкладення виплат внеском на безробіття викликав безліч запитань, особливо щодо фізичних осіб — підприємців. Зауважимо, що зараз готуються зміни до «безробітної»

Інструкції № 339, а до цього моменту доводиться керуватися лише роз’ясненнями Державного центру зайнятості (далі — ДЦЗ), викладеними в офіційному листі від 19.01.2009 р. № ДЦ-03-227/0/6-09.

Оскільки виплати за ЦПД — невід’ємна частина роботи більшості підприємців, то далі розповімо про нові правила нарахування і сплати внесків та роз’яснимо деякі незрозумілі моменти, спираючись на згаданий вище

лист.

 

З ким тепер дорого співпрацювати і на скільки

Отже, проаналізувавши положення

Закону № 799, доходимо такого висновку: додатковий вантаж при виплатах за ЦПД лягає на плечі підприємців-замовників лише в тому разі, якщо договір укладено зі звичайною фізичною особою (не підприємцем).

Причому важливо:

а) обкладатиметься внеском на безробіття

і оплата робіт, і оплата послуг, на відміну від підрядних пенсійних внесків, які стягуються лише тоді, коли за ЦПД виконуються роботи, а не надаються послуги;

б) нараховувати внесок потрібно навіть, якщо ЦПД укладено з особою, яке вже працює у підприємця, тобто на додачу до обов’язків за трудовим договором найманий працівник виконує що-небудь як підрядник;

в)

фізичні особи, які працюють за спрощеною системою оподаткування (єдиний податок), у разі використання праці фізичних осіб за ЦПД також повинні нараховувати і сплачувати страхові внески;

г) внесок на безробіття з винагород за ЦПД

сплачується лише в частині нарахувань («зверху»), тобто за рахунок замовника. При цьому підприємці на загальній системі можуть відобразити ці суми у витратах.

Якщо підприємець (юрособа) укладає ЦПД

з іншим підприємцем, внесок на безробіття він нараховувати не повинен.

Тепер про

ставки внеску. Примітно, що в цьому випадку законодавці не змогли обійтися без їх диференціації. Залежатимуть ставки внеску від того, чи перебуває фізична особа, з якою уклали ЦПД, ще й у трудових відносинах з підприємцем. Отже, ставки при укладенні ЦПД такі:

а) зі своїм найманим працівником —

1,6 % (тобто як і щодо зарплати);

б) зі сторонньою фізособою —

2,2 %.

При цьому потрібно пам’ятати про максимальний дохід для нарахування соціальних внесків, у 2009 році — 10035 грн.

 

Строки сплати внесків

Ще один принциповий момент — строки сплати внесків, недотримання яких може призвести до «штрафних» наслідків. Сплатити нараховані внески потрібно:

1) у разі, якщо гроші для виплати знімаються з поточного рахунка і виплачуються готівкою фізособі — одночасно з отриманням грошових коштів на виплату винагороди в банку;

2) якщо винагорода виплачується з готівкової виручки — одночасно з виплатою грошових коштів з виручки (у день виплати);

3) якщо виплата винагороди відбувається в натуральній формі — одночасно з виплатою в натуральній формі (у день виплати);

4) якщо сума винагороди зараховується (переказується) на банківський рахунок підрядника, перераховується за його дорученням на будь-які цілі — одночасно з перерахуванням грошових коштів на рахунок.

У листі від 19.01.2009 р. № ДЦ-03-227/0/6-09

зазначено, що фізичні особи, які використовують працю фізичних осіб за ЦПД, повинні сплачувати страхові внески на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства України на ім’я органів державної служби зайнятості для зарахування страхових внесків від роботодавців, — код 01.

 

Узяття на облік у центрі зайнятості

Підприємці-роботодавці, як відомо, на сьогодні проходять взяття на облік у регіональних представництвах Фонду «безробіття» (центрах зайнятості) за системою «єдиного вікна», уклавши перший трудовий договір з найманим працівником.

Тому підприємцям з найманими працівниками вже присвоєно статус страхувальників і при укладенні ЦПД повторне взяття на облік їм проходити не доведеться.

А ось підприємцям

без найманих працівників після укладення ЦПД доведеться самостійно звернутися до центру зайнятості і стати на облік.

До внесення змін до підзаконних актів Фонд рекомендує ставити таких платників на облік відповідно до заяви (зразок є в центрах зайнятості) та копії свідоцтва про державну реєстрацію, договором ЦПХ і паспортом.

Зауважимо, що статус страхувальника (платника внесків) підприємець набуває після укладення ЦПД, тому, незалежно від того, устиг він стати на облік у Фонді чи ні, внесок доведеться заплатити. Крім того, підприємці повинні будуть надавати звітність як страхувальники. Відповідну звітність планується затвердити разом зі змінами до

Інструкції № 339.

 

«Перехідні» договори

Одна з особливостей ЦПД полягає в тому, що момент їх укладення і виплата за ними винагороди, як правило, не збігаються. Тому для тих, хто уклав договори до 13.01.2009 р., ДЦЗ також надав роз’яснення щодо ЦПД на виконання робіт (надання послуг), які укладено з фізичними особами до 13.01.2009 р., а виплату доходу здійснено з 13 січня включно. На думку ДЦЗ, до моменту нормативно-правового врегулювання питання нарахування страхових внесків за договорами цивільно-правового характеру слід виходити з того, що нарахування і виплата винагороди збігаються в часі, тобто повинні провадитися одночасно.

Проте нарахування винагороди за ЦПД здійснюється на підставі підписаного акта виконаних робіт (наданих послуг). При цьому досить рідко момент підписання акта виконаних робіт (наданих послуг), тобто момент нарахування доходу, і момент виплати доходу збігаються. Тому, на наш погляд, слід виходити з дати підписання акта виконаних робіт (наданих послуг). Тоді якщо акт виконаних робіт (наданих послуг) підписано до 13.01.2009 р., то виплачуваний дохід за ЦПД внеском до Фонду «безробіття» не обкладається. Якщо акт виконаних робіт (наданих послуг) підписано починаючи з 13.01.2009 р., то виплачуваний дохід внеском до Фонду «безробіття» обкладається.

 

Не забудьте про інші платежі: внесок до ПФ і податок з доходів

Незважаючи на те що акцент цієї статті було зроблено на нарахуванні внесків на безробіття при виплатах за ЦПД, нагадаємо, що існуючі обов’язки щодо нарахування пенсійних внесків і податку з доходів ніхто не скасовував.

Якщо за договором підряду

роботи виконує звичайна фізособа, то замовник обов’язково повинен нарахувати на суму винагороди пенсійний внесок «зверху» за ставкою 33,2 %. Окрім нарахувань «зверху» за ставкою 33,2 %, замовник повинен утримати з доходу фізособи 15 % податку з доходів і 2 % внеску до Пенсійного фонду.

Тобто замовник має виплатити винагороду за договором підряду за вирахуванням податку з доходів (15 %) і пенсійного внеску (2 %).

Зауважимо, що при утриманні податку з доходів із суми підрядної винагороди вона не зменшується на внесок до Пенсійного фонду. Внески до інших соціальних фондів, крім нарахувань до Фонду «безробіття», не нараховуються і не утримуються.

Як відомо, у єдиноподатників частина єдиного податку розподіляється Держказначейством на рахунки Пенсійного фонду. За рахунок цього можливе зарахування частини сплаченого єдиного податку (42 % від 50 % доплати єдиного податку за найманих працівників) у рахунок зобов’язань підприємця за пенсійним внеском «за найманих працівників», у тому числі й при виплатах за договором підряду.

Якщо договір ЦПД укладено з підприємцем, нічого нараховувати й утримувати не потрібно.

 

Висновки

З 13 січня 2009 року підприємці при виплаті фізичним особам винагород за договорами цивільно-правового характеру повинні нараховувати «зверху» внесок до Фонду «безробіття».

Це поширюється на договори виконання робіт і надання послуг.

Ставка внеску залежить від того, чи є підрядник ще й найманим працівником підприємця. Для осіб, які перебувають у трудових відносинах з підприємцем, — 1, 6 %, для сторонніх осіб — 2,2 %.

Підприємці, які не мають найманих працівників, а отже, не перебувають на обліку в центрі зайнятості, при укладенні ЦПД повинні отримати статус страхувальника, подавши відповідну заяву і пакет документів.

Якщо підрядником є фізособа — підприємець, то внесок на безробіття нараховувати не потрібно. Не потрібно також ні нараховувати, ні утримувати внесок до Пенсійного фонду та податок з доходів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі