Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. На продаж сидру і перрі потрібна окрема ліцензія

Редакція ВД
Відповідь на запитання

На продаж сидру і перрі потрібна окрема ліцензія

 

ЗАПИТАННЯ. Я, приватний підприємець на загальній системі, займаюся торгівлею алкогольними напоями, у тому числі сидром і перрі. У мене є ліцензія на торгівлю алкоголем, але в податковій мені сказали, що з цього року на торгівлю сидром і перрі потрібна окрема ліцензія. Чи справді це так?

 

ВІДПОВІДЬ. Так, представники податкових органів у цьому випадку мають рацію. Річ у тім, що вимога мати окрему ліцензію в разі торгівлі сидром або перрі в Законі № 481 з’явилася ще 2008 року — у статті 15 цього Закону . Вартість такої ліцензії (для роздрібної торгівлі) встановлено в розмірі 780 грн. за кожне місце торгівлі, строк її дії — 1 рік. Видається така ліцензія на торгівлю сидром та перрі без додання спирту.

Проте норма, що стосується ліцензії на торгівлю сидром та перрі (без додання спирту), тимчасово не діяла, набула вона чинності тільки з 01.01.2010 р. (частина 17 статті 18 Закону № 481). На очікувані зміни ми звертали увагу наших читачів ще минулого року («ВД», 2009, № 16, с. 29).

Тепер розберемося, як бути тим підприємцям, які отримали ліцензію до 01.01.2010 р.? Очевидно, в наявній у них ліцензії на торгівлю алкоголем зазначено, що вона поширюється на торгівлю алкогольними напоями без застереження «крім сидру і перрі» (без додання спирту). Чи означає це, що до закінчення строку дії наявної ліцензії можна з її використанням торгувати сидром та перрі? На нашу думку, так чинити дуже ризиковано. Розсудливіше було б уточнити цей момент у податковій, і за необхідності придбати окрему ліцензію на торгівлю сидром і перрі.


Документ консультації

Закон № 481

— Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-BP.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі