Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Чи потрібно реєструвати в центрі зайнятості договір про надання послуг, укладений з підприємцем

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Чи потрібно реєструвати в центрі зайнятості договір про надання послуг, укладений з підприємцем

 

ЗАПИТАННЯ. Підприємець на загальній системі (замовник) уклав договір про надання послуг з підприємцем на єдиному податку (виконавцем). Чи потрібно в цьому випадку підприємцю-замовнику реєструвати в центрі зайнятості договір про надання послуг, укладений з фізичною особою — підприємцем

 

ВІДПОВІДЬ.

У цьому випадку запитання стосується обов'язку підприємця — замовника робіт (послуг), «оформити» статус страхувальника у Фонді «безробіття». Нагадаємо, що страхувальниками та платниками внесків до Фонду «безробіття» є підприємці, які укладають з фізичними особами цивільно-правові договори про надання послуг або виконання робіт. При цьому вони повинні надати центру зайнятості певний пакет документів, у тому числі й укладений договір про виконання робіт (послуг).

Утім, зазначене є справедливим для договорів з пересічними громадянами (непідприємцями). Якщо ж виконавцем у договорі з підприємцем виступає фізична особа — підприємець, то в цьому разі інформувати центр зайнятості не потрібно, оскільки внески до Фонду «безробіття» у цьому випадку замовник не нараховує (лист Мінпраці від 16.02.2009 р. № ДЦ-03-1093/0/6-09). Однак у зазначеному листі представники Фонду «безробіття» наполягають на тому, що для підтвердження підприємницького статусу виконавця підприємець-замовник вимагав у такого виконавця копію Свідоцтва про держреєстрацію, а якщо підприємець є єдиноподатником, то й копію Свідоцтва єдиноподатника. Крім того, у договорі про виконання робіт (послуг) виконавець повинен виступати як фізична особа — підприємець.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі