Теми статей
Обрати теми

Річний перерахунок зарплати працівників і сум утриманого податку з доходів

Редакція ВД
Стаття

Річний перерахунок зарплати працівників і сум утриманого податку з доходів

 

Річний перерахунок, передбачений Законом про податок з доходів, стосується тих роботодавців, чиї працівники протягом 2009 року мали право на податкову соціальну пільгу (ПСП) при утриманні із зарплати податку з доходів.

Тепер же після закінчення 2009 року слід перевірити, чи правильно було розраховано податок з доходів для таких працівників — ПСП-шників у місяцях застосування ПСП. Про правила цього перерахунку ми розповімо у статті.

Маргарита СМИРНОВА, консультант газети «Власне Діло»

 

Документи статті

Закон про податок з доходів

— Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV.

Закон про оплату праці —

Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Інструкція № 5

— Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5.

 

Запитання

Відповідь

1

2

Який нормативний документ приписує проводити річний перерахунок?

Підприємці-роботодавці (незалежно від системи оподаткування) проводять річний перерахунок сум нарахованої заробітної плати та наданих податкових соціальних пільг (далі — ПСП) згідно з підпунктом 6.5.2 статті 6 Закону про податок з доходів.
Оскільки застосування ПСП впливає на розмір податку з доходів, який утримується
із зарплати працівників, то в разі зміни величини оподатковуваного доходу за будь-які місяці автоматично здійснюється і перерахунок податку

Чи потрібно робити річний перерахунок зарплати всіх найманих працівників?

Ні. Зарплата та податок з доходів перераховуються лише щодо працівників, які значаться у підприємця на 31 грудня 2009 року і до заробітної плати яких застосовувалася ПСП (у тому числі в останньому місяці року).
Не враховуються ті, хто протягом року звільнився або до заробітної плати яких більше не застосовується ПСП (з будь-якої причини, оскільки у цих випадках перерахунок належало б здійснювати при настанні таких подій)

ПСП. Порядок застосування ПСП установлено статтею 6 Закону про податок з доходів. Розмір самої ПСП — величина непостійна та щороку переглядається, причому існує декілька видів ПСП: та, що найчастіше застосовується довідка 1 (у 2009 році — 302,50 грн.

), і підвищені довідка 2 (у 2009 році — 453,75 грн., 605 грн.) (див. «ВД», 2009, № 2, с. 41 або «ВД», 2009, № 13, с. 35).
Відповідно до підпункту 6.5.1 Закону про податок з доходів ПСП застосовується до доходу у вигляді заробітної плати, якщо його розмір не перевищує суму, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, що діє для працездатних осіб на 1 січня звітного року, помноженого на 1,4 і округленого до найближчих 10 грн.
У 2009 році граничний розмір заробітної плати для застосування ПСП дорівнював 940 грн. (якщо місячна заробітна плата працівника перевищує цю величину, то ПСП не застосовується, крім випадків з пільгою
«на дітей»).
Граничний розмір зарплати одного з батьків, який надає право на застосування підвищеної пільги «на дітей», розраховується як добуток установленого розміру в 940 грн. на кількість дітей.
Зверніть увагу: платники податків, які отримують ПСП на дітей (386,25 грн.), мають право також на ПСП «на себе» (листи ДПАУ від 14.03.2005 р. № 75/4/17-3114, від 26.10.2007 р. № 5191/к/17-0715).
ПСП починає застосовуватися з того місяця, в якому співробітник подав відповідну заяву. Як виняток без подання заяви надається «загальна» ПСП співробітникам, які значаться у штаті за основним місцем роботи на 01.01.2004 р.
ПСП припиняє застосовуватися з місяця, в якому платник податків подав заяву про відмову від пільги або припинив трудові відносини з роботодавцем, навіть якщо ця подія відбулася останнього дня місяця.
Закінчення строку дії ПСП підвищеного розміру також може бути пов’язано з припиненням (втратою) певного статусу, що надає право на ПСП (підпункт 6.4.2 Закону про податок з доходів) (див. «ВД», 2009, № 8, с. 24; «ВД», 2009, № 20, с. 22)

Які виплати, що надаються працівникам, беруться для перерахунку?

Для перерахунку ми беремо лише ті виплати, які належать до заробітної плати в розумінні Закону про податок з доходів.

Це дохід, нарахований (виплачений, наданий) унаслідок здійснення платником податку трудової діяльності на території України від роботодавця. Простіше кажучи, це нарахована заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати та винагороди, які виплачуються (надаються) платнику податків у зв’язку з відносинами трудового найму.
Для довідки підприємець повинен керуватися Законом про оплату праці та Інструкцією № 5.
Згідно з класифікацією зазначених документів під час перерахунку враховуватиметься основна та додаткова заробітна плата, а також інші заохочувальні та компенсаційні виплати.
Крім того, для цілей Закону про податок з доходів до заробітної плати належать і деякі виплати, які не віднесено до фонду оплати праці, зокрема допомога по тимчасовій непрацездатності та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця.
Виплати, що не є заробітною платою, при перерахунку не повинні враховуватися

Як ураховуються під час перерахунку «перехідні» виплати (відпускні за декілька місяців, лікарняні)?

Якщо працівнику нараховувалися «перехідні» виплати (відпускні та лікарняні), то при перерахунку суми таких виплат або їх частини належать до відповідних місяців, за які їх нараховано.
При цьому окремо підсумовуються зарплата та сума лікарняних (відпускних), нараховані за певну кількість днів кожного місяця.
Якщо ж працівнику протягом року нараховувалися та виплачувалися виплати за податкові періоди, що відрізняються від місячного (наприклад, премії за квартал, півріччя, рік), для цілей перерахунку вони не розподіляються за місяцями, за які їх було нараховано. Такі виплати належать до місяця їх нарахування.
Фактично «перехідні» виплати, а також виявлені помилки щодо застосування ПСП і будуть основними причинами перерахунку. Щодо тих місяців, в яких не було змін у складі загального оподатковуваного доходу і підстав для надання ПСП, то за ними проводити перерахунок слід тільки для виявлення арифметичних помилок

Які правила проведення річного перерахунку?

Правила проведення річного перерахунку наведено в листі ДПАУ від 18.02.2005 р. № 3059/7/17-3117.
Послідовність дій підприємця така:
1. Відібрати працівників, до зарплати яких при обкладанні податком з доходів застосовувалася ПСП у 2009 році (які подавали заяву про застосування ПСП або значилися у підприємця станом на 01.01.2004 р. і претендують на «загальну» ПСП).
2. Уточнити нараховану заробітну плату працівника за кожний місяць 2009 року окремо (не плутати з усереднюванням) і порівняти з «граничними» 940 грн.
(або 940 грн. х кількість дітей).
Якщо протягом року провадилися донарахування та виплати за попередні місяці, такі суми донарахувань слід віднести до відповідних місяців, за які вони здійснювалися.
Якщо зарплата не перевищує зазначену величину, то працівник цього місяця має право на отримання пільги, інакше розраховується податок без застосування пільги.
3. Уточнити (розрахувати) суму ПСП, яка належить конкретному працівнику в кожному конкретному місяці 2009 року.
4. Виправити арифметичні та інші помилки у разі їх виявлення.
5. Визначити оподатковуваний дохід (ОД) шляхом віднімання з нарахованої заробітної плати (ЗП) суми внесків до соціальних фондів, що утримуються із зарплати (СВ), і суми податкової соціальної пільги (ПСП):

ОД = ЗП - СВ - ПСП.

6. Обчислити суму податку з доходів.
З отриманої суми оподатковуваного доходу (ОД) за місяць утримується 15 % податку з доходів фізичних осіб (ПДФО):

ПДФО = ОД х 15 %.

7. Порівняти суму податку, фактично утриману із зарплати працівника, із сумою, отриманою в результаті проведення перерахунку. При цьому слід зауважити, що сума фактично утриманих «знизу» із зарплати працівника внесків на соціальне страхування, у тому числі до Пенсійного фонду, залишається колишньою.
8. Якщо в результаті перерахунку за підсумками 2008 року доутримувалася сума ПДФО, у поточному перерахунку (2009 року) вона не враховується

Що робити після отримання результатів перерахунку?

Під час річного перерахунку може бути виявлена як переплата, так і недоплата податку з доходів.
У разі якщо виникла недоплата податку з доходів, то її сума стягується роботодавцем за рахунок суми будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць, а при недостатності суми такого доходу — за рахунок оподатковуваних доходів наступних місяців до повного погашення суми такої недоплати
(підпункт 6.5.3 статті 6 Закону про податок з доходів).
Якщо ж у результаті перерахунку виникла переплата податку з доходів фізичних осіб, то на її суму зменшується сума нарахованого податкового зобов’язання платника податку за відповідний місяць, а при недостатності такої суми — сума податкових зобов’язань наступних податкових періодів до повного повернення суми такої переплати (підпункт 6.5.5 статті 6 Закону про податок з доходів).
Відповідно до підпункту 6.5.4 статті 6 Закону про податок з доходів, якщо роботодавець з якихось причин не здійснив річного перерахунку сум доходів, нарахованих працівникам у вигляді заробітної плати, а також сум наданих ПСП і не утримав суму недоплати (її частину), то така сума стягується податковим органом за рахунок такого роботодавця та не включається до складу його валових витрат

В які строки слід провести перерахунок?

Строки проведення річного перерахунку Законом про податок з доходів не визначено. Однак, оскільки він проводиться за підсумками року, його краще за все здійснити відразу після такого звітного року.
Податківці рекомендують це зробити до граничної дати подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за останній IV квартал року, за який проводився перерахунок
(у нашому випадку — 2009 року). Якщо виходити з цього, перерахунок за 2009 рік необхідно здійснити до 9 лютого 2010 року

Як відображаються результати перерахунку в обліку
та звітності?

Результати річного перерахунку податку з доходів і ПСП має бути відображено й у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ.
Ще раз зазначимо, що ДПАУ рекомендує завершити річний перерахунок до подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за IV квартал звітного податкового року. Залежно від місяця проведення перерахунку його результати може бути відображено в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за IV квартал 2009 року або в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за I квартал 2010 року.
У Податковому розрахунку за формою № 1ДФ результати перерахунку відображаються так:
— якщо виявлено недоплату, показники граф 4 «Сума перерахованого податку»
і 4а «Сума нарахованого податку» збільшуються на суму виявленої недоплати з податку з доходів;
— якщо за результатами перерахунку виявлено переплату, показники граф 4 «Сума перерахованого податку» і 4а «Сума нарахованого податку» зменшуються на суму надміру утриманого податку з доходів.
У разі якщо сума фактично утриманого податку протягом того кварталу, в якому було здійснено перерахунок, менше суми податку, що підлягає поверненню платнику податку, у графах 4 і 4а проставляються нулі, а неповернена сума податку переноситься у зменшення майбутніх податкових зобов’язань

 

Приклади перерахунку податку з доходів

Приклад 1.

Працівницю підприємця прийнято на роботу в березні 2009 року, їй було встановлено оклад 900 грн., на підставі поданої заяви з березня 2009 року до її зарплати застосовувалася загальна ПСП 302,50 грн.

З 27.07.2009 р. по 14.08.2009 р. працівниця перебувала в щорічній відпустці. Сума відпускних становила 594,70 грн., з них за 5 календарних днів липня нараховано 156,50 грн., за 14 календарних днів серпня — 438,20 грн. Зарплата за відпрацьовані дні липня — 704,35 грн., за дні серпня, що залишилися, — 450,00 грн.

Підприємець здійснюватиме перерахунок у січні 2010 року.

Наведемо в таблиці інформацію про нараховану у 2009 році працівнику заробітну плату, а також про надані ПСП та утриманий податок з доходів.

Умовні скорочення, прийняті в таблицях:

ПФ

— Пенсійний фонд;

ФТВП

— Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

ФБ

— Фонд соціального страхування на випадок безробіття;

ПДФО

— податок з доходів фізичних осіб.

 

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

ПДФО

ПФ

ФТВП

ФБ

Усього

Березень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Квітень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Травень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Червень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Липень

1299,05

25,98

12,99

7,79

46,77

187,84

Серпень

450,00

9,00

2,25

2,70

13,95

302,50

20,03

Вересень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Жовтень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Листопад

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Грудень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

302,50

84,77

Усього

8949,05

178,98

87,24

53,69

319,92

886,00

 

У липні 2009 року ПСП не застосовувалася, оскільки сума заробітної плати перевищила граничний розмір доходу

(940 грн.).

 

Порядок проведення перерахунку наведемо в таблиці.

Розрахунковий
період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

Сума ПДФО за результатами перерахунку, грн.

Сума
фактично утриманого ПДФО, грн.

Сума ПДФО,
що підлягає поверненню (+) або доутриманню (-), грн.

Березень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Квітень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Травень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Червень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Липень

860,85

46,77

302,50

76,74

187,84

111,10

Серпень

888,20

13,95

302,50

85,76

20,03

-65,73

Вересень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Жовтень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Листопад

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Грудень

900,00

32,40

302,50

84,77

84,77

Усього

8949,85

319,92

840,62

886,03

45,41

 

Так, за результатами перерахунку доходів у вигляді заробітної плати, нарахованої працівниці протягом 2009 року, виявлено суму надміру утриманого податку з доходів у сумі 45,41 грн. (886,03 грн. - 840,62 грн.). Зазначену суму має бути повернено шляхом зменшення на неї суми податку з доходів, нарахованого в січні 2010 року.

Приклад 2.

Працівника підприємця було прийнято на роботу у вересні 2009 року, заробітну плату йому було встановлено у розмірі 800 грн., у цьому місяці він подав заяву про застосування ПСП, яка застосовувалася при оподаткуванні у вересні та жовтні. У листопаді з ним було укладено договір оренди легкового автомобіля (з цим же підприємцем), щомісячна орендна плата становить 400 грн., у зв’язку з цим у листопаді та грудні ПСП до його зарплати не застосовувалася, оскільки підприємець визначив, що дохід працівника становив 1200 грн.

Однак відповідно до

пункту 6.1 статті 6 Закону про податок з доходів платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, який отримується з джерел на території України від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму ПСП у відповідних розмірах.

Інакше кажучи, ПСП застосовується лише до суми заробітної плати платника податків. Водночас у цій ситуації платник податків отримує й інший вид доходу — орендну плату. Однак отримання такого виду доходу не позбавляє працівника права на отримання ПСП

(підпункт 6.3.3 статті 6 Закону про податок з доходів) навіть у тому разі, коли загальний розмір доходу (зарплата плюс орендна плата) перевищує 940 грн.

Підприємець здійснюватиме перерахунок у січні 2010 року.

Наведемо в таблиці інформацію про

заробітну плату, нараховану працівнику у 2009 році, а також про надані ПСП та утриманий податок з доходів.

Зазначимо, що орендна плата не належить до фонду оплати праці та оподатковується окремо.

 

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

ПДФО

ПФ

ФТВП

ФБ

Усього

Вересень

800,00

16,00

8,00

4,80

28,80

302,50

70,31

Жовтень

800,00

16,00

8,00

4,80

28,80

302,50

70,31

Листопад

800,00

16,00

8,00

4,80

28,80

115,68

Грудень

800,00

16,00

8,00

4,80

28,80

115,68

Усього

3200,00

64,00

32,00

19,20

115,20

371,98

 

Порядок проведення перерахунку наведемо в таблиці.

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

Сума ПДФО за результатами перерахунку, грн.

Сума фактично утриманого ПДФО, грн.

Сума ПДФО, що підлягає поверненню (+) або доутриманню (-), грн.

Вересень

800,00

28,80

302,50

70,31

70,31

Жовтень

800,00

28,80

302,50

70,31

70,31

Листопад

800,00

28,80

302,50

70,31

115,68

45,37

Грудень

800,00

28,80

302,50

70,31

115,68

45,37

Усього

3200,00

115,20

281,24

371,98

90,74

 

Так, за результатами перерахунку доходів у вигляді заробітної плати, нарахованої працівнику протягом 2009 року, виявлено суму надміру утриманого податку з доходів у розмірі

90,74 грн. (371,98 грн. - 281,24 грн.). Зазначену суму має бути повернуто шляхом зменшення на неї суми податку з доходів, нарахованого в січні 2010 року, якщо ж усю суму зарахувати в одному місяці не вдасться, то решта повертається за рахунок податкових зобов’язань наступних місяців.

Приклад 3.

Працівника було прийнято на роботу до підприємця в жовтні 2009 року з окладом 800 грн., у цьому місяці він подав заяву на застосування ПСП. З листопада у зв’язку з виробничою необхідністю всіх працівників підприємця було переведено в режим неповного робочого часу: 2 години на день і відповідно 0,25 ставки. У зв’язку з цим зарплата працівника становила 200 грн. Однак підприємець помилково вирішив, що ПСП застосовувати не потрібно, оскільки це не повна заробітна плата та її розмір менше суми ПСП.

Утім, у цьому випадку працівник має право на застосування ПСП, оскільки його заробітна плата менше 940 грн. (незалежно від того, це повна ставка чи ні). Сума ПСП, яку має бути застосовано до його зарплати, становить 302,50 грн.

Підприємець здійснюватиме перерахунок у січні 2010 року.

Наведемо в таблиці інформацію про нараховану у 2009 році працівнику

заробітну плату, а також про надані ПСП та утриманий податок з доходів.

 

Розрахунковий період

Нарахована
заробітна
плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

ПДФО

ПФ

ФТВП

ФБ

Усього

Жовтень

800,00

16,00

8,00

4,80

28,80

302,50

70,31

Листопад

200,00

4,00

1,00

1,20

6,20

29,07

Грудень

200,00

4,00

1,00

1,20

6,20

29,07

Усього

1200,00

24,00

10,00

7,20

41,20

128,45

 

Порядок проведення перерахунку наведемо в таблиці.

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

Сума ПДФО за результатами перерахунку, грн.

Сума
фактично утриманого ПДФО, грн.

Сума ПДФО, що підлягає поверненню (+) або доутриманню (-), грн.

Жовтень

800,00

16,00

302,50

70,31

70,31

Листопад

200,00

4,00

302,50

29,07

29,07

Грудень

200,00

4,00

302,50

29,07

29,07

Усього

1200,00

24,00

70,31

128,45

58,14

 

Як бачимо, у зв’язку із застосуванням ПСП дохід працівника в листопаді та грудні не повинен був обкладатися ПДФО. За результатами перерахунку доходів у вигляді заробітної плати протягом 2009 року виявлено суму надміру утриманого податку з доходів в розмірі

58,14 грн. (128,45 грн. - 70,31 грн.). Зазначену суму має бути повернуто шляхом зменшення на неї суми податку з доходів, нарахованого в січні 2010 року, якщо ж усю суму зарахувати в одному місяці не вдасться, то решта повертається за рахунок податкових зобов’язань наступних місяців.

Приклад 4.

Працівницю підприємця було прийнято на роботу в листопаді 2009 року з окладом 900 грн. У цьому місяці вона подала заяву про застосування ПСП на підставі того, що вона самотня мати, яка має дитину до 18 років. Однак помилково до заробітної плати працівниці не застосовувалася пільга «на себе» на 100 % ПСП (302,50 грн.), тому необхідно здійснити річний перерахунок.

Інформацію про заробітну плату, нараховану працівниці у 2009 році, а також про надані ПСП та утриманий податок з доходів наведемо в таблиці.

Підприємець здійснюватиме перерахунок у січні 2010 року.

 

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

ПДФО

ПФ

ФТВП

ФБ

Усього

Листопад

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

453,75

62,08

Грудень

900,00

18,00

9,00

5,40

32,40

453,75

62,08

Усього

1800,00

36,00

18,00

10,80

64,80

124,16

 

Порядок проведення перерахунку наведемо в таблиці.

З місяця подання заяви (з листопада 2009 року) до заробітної плати працівниці повинна була застосовуватися ПСП у розмірі 453,75 грн. на дитину та ПСП «на себе» у розмірі 302,50 грн. Оскільки ПСП у розмірі 302,50 грн. помилково не застосовувалася, необхідно здійснити перерахунок сум ПСП і податку з доходів.

 

Розрахунковий період

Нарахована заробітна плата, грн.

Сума внесків до соціальних фондів, грн.

ПСП

Сума ПДФО за результатами перерахунку, грн.

Сума
фактично утриманого ПДФО, грн.

Сума ПДФО,
що підлягає поверненню (+) або доутриманню (-), грн.

Листопад

900,00

32,40

756,25

16,70

62,08

45,38

Грудень

900,00

32,40

756,25

16,70

62,08

45,38

Усього

1800,00

64,80

33,40

124,16

90,76

 

За результатами перерахунку сума надміру утриманого податку з доходів становила 90,76 грн. (124,16 грн. - 33,40 грн.). Частину зазначеної суми потрібно повернути працівниці за рахунок утриманого податку з доходів із заробітної плати за січень 2010 року, решта повертається за рахунок податкових зобов’язань наступних місяців.

 

Висновки

Проводити перерахунок податку з доходів потрібно лише щодо заробітної плати працівників, які користувалися своїм правом на ПСП і значаться у роботодавця на 31 грудня 2009 року.

Річний перерахунок податку з доходів не проводиться стосовно працівників, які не мають права на ПСП.

Під час перерахунку уточнюються оподатковуваний дохід і ПСП працівника за кожний окремий місяць.

Якщо під час перевірки підстав ПСП виявлено арифметичні або методологічні помилки, допущені при застосуванні ПСП протягом 2009 року, підприємець повинен здійснити перерахунок сум наданих ПСП і відповідно перерахунок податку з доходів фізичних осіб.

Результати перерахунку відображаються у звіті за формою № 1ДФ за IV квартал 2009 року або I квартал 2010 року залежно від місяця, в якому проводився перерахунок.


Довідкова інформація (довідка)

1 У розмірі 50 % мінімальної заробітної плати, установленої на 1 січня звітного податкового року.

2

У розмірі 150 і 200 % суми «звичайної» ПСП відповідно.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі