Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Придбання товарів в єдиноподатника

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Придбання товарів в єдиноподатника

 

ЗАПИТАННЯ. Чи матиме підприємство (приватний підприємець на загальній системі) право на витрати в разі, якщо передоплату підприємцю-єдиноподатнику перераховано в I кварталі 2011 року, а товар буде отримано (акт підписано) у II кварталі?

 

ВІДПОВІДЬ.

Очевидно, витрат не буде ні в I кварталі 2011 року, ні в наступних кварталах. Принаймні так уже стверджують податківці. Розділ III Податкового кодексу застосовується при розрахунках з бюджетом, починаючи з доходів і витрат, отриманих і проведених з 01.04.2011 р. Ураховуючи, що перша подія перерахування передоплати єдиноподатнику відбулася до 01.04.2011 р., можна було б говорити, що заборона на включення до витрат у цьому випадку не працює.

Однак податківці не погоджуються з таким тлумаченням. На офіційному сайті ДПАУ (Єдина база податкових знань) є відповідь на таке саме запитання, і податківці в ній стверджують, що витрат не буде. Тому там, де це можливо, бажано намагатися в I кварталі 2011 року отримати передоплачені товари, підписати акти виконаних робіт, щоб устигнути відобразити такі витрати за старими правилами.

У ситуації коли йдеться про

підприємців на загальній системі оподаткування, схоже, що права на витрати не буде навіть у тому разі, коли товари було і поставлено, і оплачено в I кварталі 2011 року, а продано у II або в наступних кварталах 2011 року. Отже, від залишків товарів, придбаних у підприємців-єдиноподатників, краще позбавлятися якомога швидше.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі