Теми статей
Обрати теми

Чи можна перейти на єдиний податок, якщо минулого року підприємець мав 15 працівників

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Чи можна перейти на єдиний податок, якщо минулого року підприємець мав 15 працівників

 

ЗАПИТАННЯ. Підприємець працював на загальній системі оподаткування та використовував працю 15 працівників. До 01.10.2011 р. він планує скоротити чисельність працівників до 10 осіб і перейти на єдиний податок. Чи можливо це?

 

ВІДПОВІДЬ. Так, можливо, якщо на момент подання заяви про перехід на спрощену систему у нього офіційно значитиметься не більше 10 найманих працівників

(уключаючи членів сім’ї)./font>

Якщо

в заяві про перехід на спрощену систему оподаткування підприємець зазначає кількість працівників (із зазначенням П. І. Б. працівників), з якими укладено трудові договори, не більше 10 осіб, то він має право перейти на єдиний податок. При цьому той факт, що протягом попереднього періоду роботи на загальній системі оподаткування число працівників перевищувало 10 осіб, не має значення. Із цим згодна і ДПАУ.

Нагадаємо, що заява про перехід на єдиний податок подається за 15 календарних днів до початку того кварталу, з якого підприємець бажає стати єдиноподатником

(пункт 2 Порядку № 599). Отже, останній день подання такої заяви для переходу на єдиний податок з 01.10.2011 р. — це 15.09.2011 р. Таким чином, уже до 15.09.2011 р. у підприємця має залишитися лише 10 працівників, трудові договори з якими зареєстровано в центрі зайнятості. Якщо цю умову виконано, і загальна виручка протягом 2011 року не перевищувала 500 тис. грн., можна подавати заяву про перехід на спрощену систему.

Утім, із жовтня поточного року планується прийняття

Закону про єдиний податок, який радикально змінить правила роботи на спрощеній системі оподаткування. Якщо це відбудеться, ми відразу повідомимо читачів про те, як переходити на єдиний податок по-новому.

Документ консультації

Порядок № 599

— Порядок видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку, затверджений наказом ДПАУ від 29.10.99 р. № 599.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі