Теми статей
Обрати теми

Правила індексації зарплати з урахуванням нових положень

Редакція ВД
Стаття

Правила індексації зарплати з урахуванням нових положень

 

Стисло про зміни правил проведення індексації зарплати працівників ішлося у «ВД», 2012, № 13, с. 2. У цій статті ми розглянемо це питання детальніше. При цьому відразу зауважимо, що, на жаль, якогось спрощення для роботодавців у порядку індексації й цього разу не відбулося. Унесені зміни уточнюють норми щодо окремих категорій працівників, однак при цьому встановлюють нові правила нарахування індексації в разі підвищення заробітної плати.

Детальніше про те, що повинні знати підприємці-роботодавці, для того щоб правильно індексувати заробітну плату, ми розповімо в цій статті.

Оксана ПІРОЖЕНКО, консультант газети «Власне Діло»

 

Основні правила індексації

Індексацію заробітної плати працівників проводять для того, щоб нейтралізувати знецінення доходів громадян унаслідок інфляції. Нараховувати індексацію повинні всі роботодавці — і юридичні особи, і фізичні особи, які використовують найману працю.

Проведення індексації закріплено Законом № 491, а її правила наведено в Порядку № 1078. До цього документа постановою № 526 було внесені зміни, що набули чинності з 21 червня 2012 року, а отже, з цієї дати потрібно враховувати нові правила, про які ми говоритимемо далі.

Зауважимо, що індексації підлягає не вся сума виплат, а лише її частина в межах прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, розміри для 2012 року ми наводили у «ВД», 2012, № 1, с. 34.

Відповідно до пункту 2 Порядку № 1078 індексації підлягають грошові доходи громадян, отримані у гривнях на території України, що не мають разового характеру. Їх перелік не зазнав змін і наведений у цьому самому пункті Порядку № 1078, до нього із доходів, що виплачуються роботодавцем, входить заробітна плата, зокрема:

— оплата праці за виконану роботу відповідно до тарифних ставок (окладів) і відрядних розцінок;

— доплати, надбавки, премії, що мають постійний характер.

Доходи, що не підлягають індексації, зазначені в пункті 3 Порядку № 1078. Крім того, не індексуються виплати, розраховані роботодавцями виходячи із середньої заробітної плати.

Так, індексації не підлягають :

— сума оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що виплачується за рахунок роботодавця;

— допомога по тимчасовій непрацездатності;

— допомога по вагітності та пологах;

— вихідна допомога;

— суми, нараховані працівникам за час затримки розрахунку при звільненні;

— інші виплати, розмір яких визначається виходячи із середньої зарплати (сума відпускних тощо);

— «зарплатні» доходи, що мають разовий характер (матеріальна допомога, винагорода за підсумками роботи за рік, щорічна винагорода за вислугу років, разові премії).

Нагадаємо, що розмір заробітної плати спочатку встановлюється у трудовому договорі з працівником (як правило, це місячний оклад), який потім може підвищуватися. Таке підвищення має фіксуватися у розпорядженні підприємця-роботодавця та трудовому договорі.

Доплати та надбавки можуть установлюватися працівникам у випадках і розмірах, зазначених у КЗпПУ. Водночас система регулярних премій (відсоток від окладу) рідко зустрічається у фізичних осіб — підприємців. Тому для індексації підприємцям потрібно брати лише заробітну плату, у деяких випадках з урахуванням доплат і надбавок.

Суми виплат, пов’язані з індексацією заробітної плати працівників, обкладаються ПДФО та ЄСВ у тому самому порядку, що й звичайна зарплата.

Тепер про правила індексації.

1. Індексація проводиться щодо кожного працівника окремо, щодо кожної зарплати (індекси за окремими працівниками можуть не збігатися). Суми індексації минулих місяців надалі не індексуються (бере участь лише встановлена заробітна плата).

2. Зарплата індексується в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб незалежно від її розміру (у липні — вересні 2012 року — 1102,00 грн.).

3. Сума індексації грошових доходів визначається як добуток грошового доходу, що підлягає індексації, і величини приросту індексу споживчих цін, ділений на 100.

Наведемо розрахунок суми індексації у вигляді формули:

І = Д х Iсц : 100 ,

де І — сума індексації;

Д — індексований грошовий дохід (у межах прожиткового мінімуму);

Iсц — індекс споживчих цін, розрахований наростаючим підсумком для цілей проведення індексації.

Нагадаємо, що раз на місяць на сторінках «ВД» ми наводимо «готові», розраховані на підставі опублікованих індексів показники з урахуванням базових місяців (див. відповідний розділ рубрики «На замітку»). Підприємцям залишається просто взяти необхідну величину та проіндексувати на неї зарплату (оклад) працівника за відповідний місяць. Жодних розрахунків індексів їм самим проводити не потрібно.

 

Приклад 1. У липні індекс для зарплати працівника підприємця, наведений у таблиці з «ВД», 2012, № 13, с. 2, — 1,2 (базовий місяць — квітень 2011 року). Сума індексації, яка додається до заробітної плати липня (що перевищує прожитковий мінімум), становитиме: 1102,00 х 1,2 : 100 = 13,22 (грн.).

 

4. Важливо знати базові місяці, за якими орієнтуються, який саме індекс береться для індексації зарплати в кожному конкретному місяці. У цьому нюансі якраз і відбулися нововведення. Раніше до базових місяців належали ті, в яких відбулося підвищення заробітної плати працівника на суму більшу, ніж передбачалося індексацією, або його прийняття на роботу.

Тепер же за другою подією базовим вважатиметься не самий місяць прийняття на роботу, а той, що передує йому. Такий висновок можна зробити з тексту пункту 5 Порядку № 1078, зміст якого ми наведемо далі, будь-яких офіційних роз’яснень держорганів із цього приводу немає.

Місяця підвищення зарплати також торкнулися зміни. Раніше, якщо зарплата збільшувалася на суму меншу, ніж передбачувалося індексацією, то незважаючи на підвищення, індексація проводилася, і такий місяць не ставав базовим. Тепер же місяць підвищення зарплати в будь-якому разі стає базовим. При цьому, якщо відбулося підвищення зарплати на суму, що менше суми належної індексації, підприємець повинен доплачувати різницю індексації, про що ми детальніше розповімо далі.

Водночас поки незрозумілими є деякі нюанси, що залишилися невисвітленими при внесенні змін:

— застосовувати нові правила для фактів прийняття на роботу, підвищення зарплати, що відбулися до 21.06.2012 р. Наприклад, щодо працівників, прийнятих до 21.06.2012 р. і яким ще не підвищували зарплату, застосовуємо вже новий порядок індексації (вважаємо базовим місяць, що передує їх прийняттю на роботу)

чи

— брати до уваги факти, події лише після зазначеної дати. Наприклад, орієнтуємося на новий порядок індексації при підвищенні зарплати працівника в червні та подальших місяцях, а якщо зарплата працівника підвищувалася, наприклад, у травні, продовжуємо індексувати його доходи за старими правилами. Те ж саме з прийняттям на роботу (нові правила застосовуємо лише до новоприйнятих працівників).

Ми схиляємося до другого варіанту і поки рекомендуємо застосовувати новації таким чином. Однак остаточно це питання може роз’язати лише роз’яснення Мінсоцполітики.

Далі поговоримо про ці новації детальніше.

 

Проведення індексації в місяці підвищення грошових доходів

Вище зазначалося, що раніше місяць підвищення доходу ставав базовим лише в тому разі, коли сума такого підвищення перекривала суму можливої індексації. Інакше базовий місяць не змінювався, і індексація виплачувалася в повному обсязі.

Після внесених змін у такому разі керуються нижченаведеними правилами.

1. Місяць підвищення заробітної плати, незалежно від того, перекриває це підвищення суму індексації чи ні, завжди буде базовим. Отже, на цей місяць слід орієнтуватися для того, щоб визначити індекс із таблиць, які ми наводимо на сторінках нашого видання.

2. Пунктом 5 Порядку № 1078 запроваджено таке поняття, як «фіксована сума індексації». Вона додаватиметься до доходу працівника, якщо сума підвищення заробітної плати була менше суми належної індексації (до підвищення).

Уперше для працівника така сума встановлюється в місяці підвищення зарплати.

Приклад проведення індексації при підвищенні доходів наведено в додатку 4 до Порядку № 1078. Незважаючи на те, що дані цього прикладу належать до 2011 року, новий принцип застосовується лише зі згаданої вище дати. Ми наведемо цей приклад з відповідними поясненнями.

 

Приклад 2. Додаток 4 до Порядку № 1078

Заробітну плату підвищено в січні 2011 року.

Розмір підвищеної заробітної плати становить 1200,00 грн., у тому числі посадовий оклад 1000,00 грн. і надбавка за вислугу років 200,00 грн.

Надбавка змінюватиметься з підвищенням окладу та становитиме 20 % від нього. — Прим. ред.

При обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації січень 2011 року вважається базовим. Індексація в січні не проводиться.

Починаючи з лютого 2011 року (наступного за базовим місяця) розрахунок індексу споживчих цін здійснюється наростаючим підсумком до перевищення встановленого пунктом 11 цього Порядку порога індексації (101 %).

Готові результати розрахунку індексу залежно від базового місяця ми регулярно наводимо на сторінках нашого видання, тому роботодавцям самостійно нічого розраховувати не потрібно. — Прим. ред.

<…>

Прожитковий мінімум для працездатних осіб у 2011 році становив: у січні — березні — 941,00 грн., у квітні — вересні — 960,00 грн.

<…>

Далі в прикладі наводиться таблиця з розрахунком індексів з січня по вересень 2011 року. Роботодавець згідно з ними проводить індексацію, а у вересні вирішив збільшити зарплату працівника. Тому ураховуючи пункт 5 Порядку № 1078, він повинен порівняти суму, на яку підвищено зарплату, і суму необхідної індексації, у вересні — 47,04 грн. — Прим. ред.

<…>

Грошовий дохід з урахуванням суми індексації у вересні 2011 року становив 1247,04 грн. (1000,00 + 200,00 + 47,04 = 1247,04).

При цьому у вересні 2011 року відбувається чергове підвищення заробітної плати. Посадовий оклад підвищується на 30,00 грн. і становить 1030,00 грн. <…>. У зв’язку з цим надбавка за вислугу років збільшується та становить 206,00 грн. (1030,00 х 20 : 100 = 206,00).

Усього заробітна плата з урахуванням суми підвищення за вересень становить 1236,00 грн. (1000,00 + 30,00 + 206,00 = 1236,00). Сума підвищення заробітної плати порівняно з попереднім місяцем становить 36,00 грн. (1236,00 - 1200,00 = 36,00).

Оскільки заробітна плата з урахуванням суми підвищення за вересень (1236,00 грн.) менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до підвищення (1247,04 грн.) у базовому місяці вересні, сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загальний дохід до його підвищення.

Формулювання того, як визначається сума доходу, узято з пункту 5 Порядку № 1078, розрахунок наводиться далі. — Прим. ред.

Розрахунок здійснюється таким чином: у вересні провадиться підвищення заробітної плати, розмір якої з урахуванням суми підвищення становить 1236,00 грн., і додається сума індексації, визначена з урахуванням суми підвищення заробітної плати, — 11,04 грн. (47,04 - 36,00 = 11,04).

Грошовий дохід за вересень 2010 року становить 1247,04 грн., із них:

1236,00 грн. — заробітна плата з урахуванням підвищення з вересня 2011 року (1000,00 + 30,00 + 206,00 = 1236,00);

11,04 грн. різниця між сумою індексації та сумою підвищення (47,04 - 36,00).

Для проведення подальшої індексації вересень 2011 року, в якому було підвищено розмір заробітної плати, вважається базовим при розрахунку індексу споживчих цін.

<…>

При цьому сума індексації 11,04 грн. фіксується та виплачується в такому розмірі до наступного збільшення розміру заробітної плати, у разі якого таке збільшення має перевищити зазначену фіксовану величину індексації.

Далі розглядаються приклади щодо того, яким буде розмір заробітної плати, коли перевищення не перекриє і перекриє фіксовану величину. — Прим. ред.

Якщо наступне підвищення заробітної плати не перекриє фіксовану величину, то здійснюється підвищення заробітної плати та додається раніше зафіксована величина індексації.

Наприклад, заробітна плата працівника в грудні 2011 року зросла на 10,00 грн. і становила 1246,00 грн. (1236,00 + 10,00 = 1246,00, де 1236,00 — заробітна плата з урахуванням підвищення з вересня; 10,00 — сума підвищення заробітної плати з грудня). Грошовий дохід працівника в грудні 2011 року становитиме 1257,04 грн. (1236,00 + 10,00 + 11,04 = 1257,04, де 11,04 грн. — фіксована сума індексації з вересня). Для подальшого розрахунку індексу споживчих цін для проведення індексації грудень є базовим.

У цьому випадку розглянуто ситуацію, коли відбувається чергове підвищення доходу працівника. При цьому підвищення доходу не перекриває фіксовану величину індексації. Зауважимо, що величина заробітної плати працівника становить 1246,00 грн., при цьому у прикладі не конкретизовано, на скільки збільшується оклад, а на скільки — премія. Для визначення надалі індексу для цього працівника (за таблицею) базовим місяцем буде грудень.

Сума загального доходу в такому місяці складається з:

— доходу (зарплати) з урахуванням останнього підвищення;

— фіксованої суми індексації (зберігається виплачувана раніше зафіксована сума індексації). — Прим. ред.

У разі якщо на момент чергового підвищення заробітної плати настає право на проведення індексації та сума індексації перекриватиме суму підвищення заробітної плати, необхідно здійснити підвищення заробітної плати, зберегти раніше зафіксовану суму індексації та додати суму індексації за травень, визначену з урахуванням чергового підвищення заробітної плати.

Наприклад, у травні 2012 року заробітна плата зросте на 10,00 грн. і становитиме 1256,00 грн. (1246,00 + 10,00 = 1256,00, де 1246,00 грн. — заробітна плата з урахуванням підвищення з грудня 2011 року; 10,00 грн. — сума підвищення з травня 2012 року). Сума індексації у травні 2012 року становитиме 16,80 грн. Грошовий дохід за травень 2012 року становить 1273,84 грн. (1246,00 + 10,00 + 11,04 + 6,80 (16,80 - 10,00) = 1273,84, де 11,04 грн. — фіксована величина суми індексації з вересня 2011 року; 6,80 грн. — фіксована величина суми індексації у травні 2012 року). Для подальшого розрахунку індексу споживчих цін для проведення індексації травень є базовим.

У цій ситуації у травні працівник має право на індексацію в сумі 16,80 грн. (відштовхуючись від базового місяця — грудня), при цьому зарплату йому підвищують лише на 10,00 грн., тобто підвищення доходу не перекриває можливу величину індексації.

У цьому випадку місяць підвищення (травень 2012 року) є базовим. Сума загального доходу в такому місяці складається з:

— доходу (зарплати) з урахуванням останнього підвищення;

— раніше фіксованої суми індексації (зберігається фіксована сума індексації, що виплачувалася раніше);

— нової фіксованої суми індексації, що розраховується як різниця між сумою індексації (на яку настало право) і сумою підвищення доходу. — Прим. ред.

У разі якщо сума підвищення заробітної плати у травні 2012 року перекриє суму виплат індексації, травень вважатиметься базовим при обчисленні індексу споживчих цін. Індексація у травні не виплачується. Починаючи з червня 2012 року для проведення подальшої індексації індекс споживчих цін розраховується наростаючим підсумком до перевищення порога індексації.

Наприклад, посадовий оклад працівника становить 1246,00 грн., та його розмір підвищується у травні 2012 року на 30,00 грн. Крім того, працівник отримує 11,04 грн. фіксованої величини суми індексації з вересня 2011 року. Сума індексації, що виплачується у травні 2012 року, становить 16,80 грн. Оскільки сума підвищення заробітної плати (30,00 грн.) перекриває суму виплат індексації 27,84 грн. (11,04 + 16,80 = 27,84), грошовий дохід у травні 2012 становить 1276,00 грн. (1246,00 + 30,00 = 1276,00).

У наведеному прикладі підвищення доходу перекриває загальну (можливу) суму індексації.
У цьому випадку місяць підвищення (травень 2012 року) є базовим. Дохід (зарплата) цього місяця не індексується . Сума загального доходу працівника в такому місяці складається лише з доходу (зарплати) з урахуванням підвищення.
Прим. ред.

 

Отже, вивчивши такий складний механізм, можна дійти такого висновку: якщо підприємець-роботодавець підвищує працівнику заробітну плату, то найпростіший спосіб уникнути ланцюжка «фіксованих величин» індексації — зробити це на суму, що перевищує індексацію, яка передбачається.

 

Нові працівники

Вище ми зазначили, що після внесення змін інакше визначатиметься базовий місяць для новоприйнятих працівників. Такий висновок можна зробити з нового абзацу пункту 101 Порядку № 1078, де зазначено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати новоприйнятих працівників здійснюється з місяця прийняття працівника на роботу.

За правилами розрахунку індексів він починається з місяця, наступного за базовим. Отже, якщо тепер Порядок № 1078 передбачає, що розрахунок починається з місяця прийняття працівника, то базовим у цьому випадку буде попередній місяць.

Базовим місяць прийняття працівника буде лише в разі підвищення доходу за новим місцем роботи. Проте щодо цього питання потрібні додаткові роз’яснення фахівців Мінсоцполітики.

 

Переведення на іншу роботу

Новим пунктом 102 Порядку № 1078 установлено особливості проведення індексації грошових доходів для осіб, яких було переведено на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі або організації. На нашу думку, цей пункт повинні застосовувати і підприємці-роботодавці.

Отже, відповідно до цієї норми в місяці, в якому відбулися зазначені зміни, для таких «переведених» працівників установлено, що сума індексації зберігається, якщо сума збільшення заробітної плати менша, ніж сума індексації, яка має бути нарахована за відповідний місяць.

У разі коли сума збільшення зарплати перевищує суму індексації, яка має бути нарахована за відповідний місяць, такий місяць вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації.

Простіше кажучи, якщо працівника переведено на іншу роботу з новою зарплатою, то:

— індексація проводиться з урахуванням попереднього базового місяця;

— при обчисленні зарплати застосовуються правила визначення суми індексації або «фіксованої величини», про які йшлося вище.

Розглянемо дію нових норм на прикладі.

 

Приклад 3. Базовим місяцем для працівника був жовтень 2008 року. У липні 2012 року такого працівника перевели на іншу посаду. У місяці переведення сума підвищення доходу становила 200,00 грн., а сума можливої індексації — 380,19 грн.

У такому разі липень 2012 року (місяць підвищення доходу) є базовим для працівника. При нарахуванні індексації керуємося нормами, викладеними в новій редакції додатка 4 до Порядку № 1078.

Сума індексації, яка підлягає виплаті працівнику за липень 2012 року, становитиме 180,19 грн. (380,19 - 200,00).

Розрахована її величина фіксується, зберігається та виплачується в такому розмірі до наступного підвищення доходу, у разі якого таке підвищення перекриє фіксовану величину індексації.

 

Індексація зарплати працюючим студентам (аспірантам) і пенсіонерам

Згідно з оновленою нормою абзацу восьмого пункту 4 Порядку № 1078 якщо особа працює та отримує інший грошовий дохід, у першу чергу індексується оплата праці. Однак вона не стосується тих, хто отримує зарплату та стипендію, оскільки для них установлено окремі правила.

Так, якщо особа працює та одночасно навчається за денною формою навчання або з відривом від виробництва в аспірантурі (ординатурі, докторантурі), то насамперед індексується стипендія.

Отже, якщо у підприємця працює пенсіонер, то він індексує йому зарплату в тому самому порядку, що й іншим працівникам, якщо ж студент (аспірант тощо), який отримує стипендію, то згідно з Порядком № 1078 спочатку від нього потрібно витребувати довідку з навчального закладу. У ній мають бути зазначені розмір та строк призначення стипендії, на підставі якої проводиться індексація зарплати в межах прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, з урахуванням отриманої проіндексованої стипендії (оновлений пункт 8 Порядку № 1078).

Інакше кажучи, для визначення розміру індексованого доходу за місцем роботи студента розраховується різниця між розміром прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, і розміром отриманої стипендії.

Потім отримана різниця порівнюється з величиною доходу за місцем роботи студента, що підлягає індексації. Якщо зарплата студента перевищує розраховану різницю, то індексується лише розрахована сума. Інакше індексується вся сума зарплати студента.

 

Приклад 4. Згідно з довідкою, наданою працівником з навчального закладу, у липні 2012 року ним було отримано дохід у сумі 732,51 грн. (530,00 грн. — сума стипендії, 194,51 грн. — сума індексації стипендії). Прожитковий мінімум у липні 2012 року дорівнює 1102,00 грн.

Таким чином, за місцем його роботи індексації підлягає заробітна плата у розмірі 572,00 грн. (1102,00 - 530,00 ).

 

Відповідальність

На закінчення нагадаємо підприємцям-роботодавцям про відповідальність. На сьогодні фізичних осіб — підприємців за порушення трудового законодавства, до якого належить непроведення індексації, можуть притягнути до адміністративної відповідальності згідно з частиною 1 статті 41 КУпАП.

Відповідно до цієї статті на винних осіб може бути накладено штраф у розмірі від 510 до 1700 грн. (від 30 до 100 нмдг).

Зауважимо, що це порушення може бути виявлено під час перевірок державної інспекції праці.


Документи консультації

КЗпП — Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

КУпАП — Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

Закон № 491 — Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» у редакції Закону України від 06.02.2003 р. № 491-IV.

Порядок № 1078 — Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Постанова № 526 — постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» від 13.06.2012 р. № 526.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі