Теми статей
Обрати теми

Форма № 3-ПН —за неподання покарання немає

Редакція ВД
Коментар

Форма № 3-ПН —за неподання покарання немає

Лист Мінсоцполітики від 31.07.2013 р. № 636/021/106-13

У «ВД», 2013, № 15, с. 11, ми писали про те, що у підприємців з’явився новий обов’язок — подавати форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Нагадаємо, що ф. № 3-ПН подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше 10 робочих днів з дати відкриття вакансії.

У листі, що коментується, Мінсоцполітики підтвердило: за неподання роботодавцями Звіту про вакансії за ф. № 3-ПН штрафів немає. Ні адміністративних, ні фінсанкцій.

Важливо! Попри всю безкарність, рекомендуємо своєчасно подавати цей звіт: разом з іншими формами звітності він допоможе уникнути «штрафонебезпечних» ситуацій.

Так, щомісячне подання ф. № 3-ПН і щорічне — «інвалідного» Звіту за ф. № 10-ПI служить надійним алібі у разі невиконання «інвалідного нормативу». Так, якщо справа дійде до суду, то саме ф. № 3-ПН допоможе довести, що роботодавець ужив усіх залежних від нього заходів щодо забезпечення працевлаштування інвалідів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі