Теми статей
Обрати теми

Держбюджет-2014: перекроїли з урахуванням військових потреб і заодно заборонили перевірки

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 31.07.2014 р. № 1622-VII

Закон, що коментується, перерозподілив прибуткову і витратну частини держбюджету за умов непростої військової ситуації в країні та прописав особливі «військові» правила дії.

У цьому самому документі міститься дуже важлива та приємна для підприємців норма: протягом серпня — грудня 2014 року всі контролюючі органи (крім Держфіскальної служби (Міндоходів)) можуть перевіряти підприємства, установи, організації і фізичних осіб — підприємців лише з дозволу КМУ або за власним бажанням (заявкою) госпсуб’єкта.

На жаль, на перевірки податківців (Держфіскальної служби) цей мораторій не поширюється. Вони можуть перевіряти госпсуб’єктів за звичайними правилами, підставами та у звичному режимі. Натомість решта контролюючих органів однозначно приходити на перевірку до підприємця не мають права (дозвіл Кабміну або особисте прохання підприємця — єдині ви­нятки).

Ще одна «військова» правка. За умов «урізаного» бюджету Кабміну доручили затвердити особливий порядок індексації грошових доходів населення на 2014 рік. Очевидно, скоро з’являться нові правила індексації доходів в умовах кризи. Про їх появу ми обов’язково повідомимо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі