Теми статей
Обрати теми

Звітуватимемо щодо військового збору все ж таки через форму № 1ДФ

Державна фіскальна служба України

Податківці зрештою «помістили» військовий збір до розрахунку за формою № 1ДФ.

Нагадаємо, раніше в категорії 132.04 «ЗІР» ДПСУ йшлося про проект окремого розрахунку для військового збору.

Однак потім на сайті ДПСУ (http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2014-rik/63315.html) з’явився проект оновленого Податкового розрахунку за формою № 1ДФ і Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

За задумом авторів, відображати суми нарахованого та сплаченого військового збору, а також відсотків потрібно буде в окремій таб­лиці — розділі II.

Ураховуючи, що з 1 жовтня стару форму № 1ДФ за третій квартал вже можна подавати (її приймають без проблем), то тим, хто не стане чекати появи нової форми № 1ДФ, жодні штрафні санкції не загрожують. Адже податковий агент виконав свій обов’язок з подання звітності, а те, що податківці не встигли зі змінами до форми, є проблемою чиновників, а не платників податків. Тому вважаємо, що чекати появи «військових» змін до цієї форму сенсу немає. Потім, коли вони з’являться, податківці, найімовірніше, проситимуть «переподати» форму, подати «уточненку», але не виключено, що волинка з новою формою затягнеться ще на квартал.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі