№20

Власне Діло, жовтень, 2014/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Благодійна допомога для АТО звільнена від обкладення ПДФО Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» від 02.09.2014 р. № 1668-VII
  • «Крим» тепер — вільна економічна зона Закон України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» від 12.08.2014 р. № 1636-VII
  • Звітуватимемо щодо військового збору все ж таки через форму № 1ДФ
  • Чергові НБУшні зміни: спрощені вимоги щодо проведення валютних операцій Постанова Правління НБУ від 03.10.2014 р. № 626
  • Затверджено Довідники податкових пільг на 1 жовтня 2014 року Офіційні дані ДПСУ від 01.10.2014 р., http://sfs.gov.ua/dovidniki—reestri—perelik/dovidniki-/54005.html
  • Обмеження готівкових розрахунків: декілька важливих для підприємців нюансів На сьогодні підприємцям потрібно орієнтуватися на два види готівкових обмежень (інвалютні обмеження в цій публікації не розглядаємо). Детально про них ми писали у «ВД», 2013, № 21, с. 45; 2014, № 4, с. 3. Після застосування цих обмежень на практиці у наших читачів виникла низка запитань, які потребують детальнішого уточнення та прояснення. Цим зараз і займемося.
  • Як платити за надра власнику свердловини Ситуація. Підприємець-єдиноподатник придбав земельну ділянку, на якій розташована свердловина глибиною понад 20 м. Чи повинен він у цьому випадку сплачувати плату за надра, якщо вода не перепродається, але використовується в госпдіяльності, а дозвіл на видобування корисних копалин він не отримував? Чи обов’язково мати вимірювальний прилад (лічильник) для контролю за кількістю кубометрів води?
  • Ясно, як у тумані: взаємовідносини з бюджетом підприємців у зоні АТО Ситуація. Підприємець на єдиному податку (група 3) проживає на території проведення антитерористичної операції (АТО). У зв’язку з бойовими діями він зупинив діяльність, не провадить її і не збирається її відновлювати. У підприємця значаться двоє працівників, які не з’являються на роботу. Як вчинити зі сплатою податків, звітністю, виплатою зарплати?
  • На так просто закрити підприємця, як розповідають законодавці У «ВД», 2014, № 15, с. 32, ми детально розповідали про нову процедуру припинення підприємницької діяльності. Законодавці обіцяли, що це можна буде зробити буквально за один день. Однак, як показала практика, усе інакше. Якщо відвідати держреєстратора дійсно можна за один день, то прощання з податківцями та пенсійниками, як і раніше, проходить досить болісно. Зараз навіть якщо ви вже не є підприємцем, вони можуть ще довго «тримати вас на гачку» (не знімати з обліку доти, доки не проведуть перевірку, а коли вони її призначать — відомо лише їм). У результаті обіцяні «спрощення» породили лише більше запитань. Багато підприємців, які вирішили припинити діяльність, не знають: — куди йти спочатку? — що здавати? — потрібно відвідувати податківців чи чекати, що вони викличуть самі? — чи закривати рахунки? — подавати звіти після зняття з реєстрації чи до цього? — коли можна припинити сплачувати податки тощо? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете в цій статті.
  • Якщо зарплату платити щодня Підприємець планує щодня виплачувати зарплату з виручки. Як зробити це легально та безпечно?
  • Щоб готувати круасани, нам важливі «чини» й «сани» (про кваліфікаційні вимоги працівників) Підприємець налагоджує кондитерське виробництво. Серед претендентів на посаду кондитера є колишня вихователька дитячого садка, яка надала солідне портфоліо кондитерських виробів власного приготування. Чи можна на посаду кондитера прийняти «аматора», тобто працівника без спеціальної освіти?
  • Недоплата єдиного податку: чим загрожує та як виправитися Єдиноподатник (група 2) у 2013 році, сплачуючи єдиний податок за січень, лютий і березень, не доплатив по 15 грн. за кожний місяць. На сьогодні податківці нарахували йому штрафні санкції, надто великі порівняно із сумою недоплати. При цьому вони зателефонували та вимагали погасити недоїмку і штрафні санкції (повідомлення-рішення про недоїмку та штраф не надсилали). Чи дійсно потрібно це робити? Можливо, є якийсь шлях для єдиноподатника уникнути санкцій чи зменшити їх?
  • П’ять аргументів проти штрафу за недоплату єдиного податку Ситуацію, коли податківці просять підприємця погасити необґрунтовано завищені суми штрафу за недоплату єдиного податку, ми розглядали на с. 32 цього номера. Якщо ж податківці надіслали вам податкове повідомлення-рішення або вимогу, не здавайтеся! Ідіть до суду і відстоюйте свою правоту, адже аргументів на користь єдиноподатників достатньо. Саме про них зараз і поговоримо.
  • Календар платника податків на листопад 2014 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі