Теми статей
Обрати теми

Праця сезонних та тимчасових працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Праця сезонних та тимчасових працівників

 

Чи встановлюється випробувальний термін для тимчасових працівників та працівників, прийнятих на сезонні роботи? Чи мають такі працівники право на оплату тимчасової непрацездатності?

 

Згідно зі

ст. 7 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. особливості регулювання праці тимчасових та сезонних працівників установлюються законодавством. Трудові договори, що укладаються з працівниками на сезонні та тимчасові роботи, є різновидом строкових трудових договорів. Умови праці сезонних та тимчасових працівників регулюються указами Президії Верховної Ради СРСР від 24.09.74 р. № 310-IХ і № 311-IХ (далі — Указ № 310 і Указ № 311) відповідно в частині, що не суперечить чинному законодавству України.

Сезонними є роботи

, що у зв’язку з природними чи кліматичними умовами виконуються не весь рік, а протягом певного періоду (сезону), але не більше 6 місяців. Перелік сезонних робіт затверджено постановою КМУ від 27.03.97 р. № 278.

Тимчасовими працівниками

вважаються працівники, прийняті на роботу на строк до двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутніх працівників, за якими зберігається їх місце роботи (посада), — до чотирьох місяців (Указ № 311).

Умову про прийняття працівників на сезонні чи тимчасові роботи та тривалість цих робіт має бути зазначено в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу. При цьому трудовий договір на сезонні роботи не може перевищувати тривалість сезону.

Для тимчасових працівників і працівників, прийнятих на сезонні роботи, випробувальний термін не встановлюється

(п. 4 Указу № 311 і п. 5 Указу № 310 відповідно).

Сезонним і тимчасовим працівникам

відпустка надається пропорційно відпрацьованому часу (ст. 6 Закону про відпустки)

Крім того, такі працівники, як і інші працівники підприємства,

мають право на оплату тимчасової непрацездатності. Згідно зі ст. 35 Закону № 22401застрахованим особам, які працюють на сезонних чи тимчасових роботах, допомога надається не більше ніж за 75 календарних днів протягом календарного року. Аналогічно оплачується період непрацездатності працівника у зв’язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років.

1 Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III.

Трудовий договір із сезонними та тимчасовими працівниками може бути розірвано до закінчення зазначеного в ньому строку як за ініціативою працівника, так і за ініціативою роботодавця.

Так, сезонні й тимчасові працівники мають право розірвати трудовий договір за власним бажанням, повідомивши про це роботодавця письмово за

три дні (на відміну від звичайних працівників, які зобов’язані повідомити за два тижні).

Дострокове розірвання трудового договору за ініціативою роботодавця із сезонними та тимчасовими працівниками можливо у випадках, перерахованих у таблиці:

 

Умови для дострокового розірвання

Сезонні працівники

Тимчасові працівники

1. На підприємстві зупинено роботи з причин виробничого характеру чи скорочення роботи в них

На строк більше 2 тижнів

На строк більше 1 тижня

2. Нез’явлення на роботу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю

Безперервно протягом 1 місяця

Протягом 2 тижнів

 

При звільненні сезонних працівників відповідно до

Указу № 310 їм виплачується вихідна допомога у розмірі тижневого середнього заробітку, а в разі призову або вступу на військову службу — у розмірі двотижневого середнього заробітку.

Що стосується тимчасових працівників, то згідно з

Указом № 311 їм також виплачується вихідна допомога, але у розмірі триденного середнього заробітку, а в разі призову чи вступу на військову службу — в розмірі двотижневого середнього заробітку.

 

Григорій Козаков

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі