Теми статей
Обрати теми

Щодо придбання житла для військовослужбовців

Редакція ББ
Постанова від 05.03.2009 р. № 185

Щодо придбання житла для військовослужбовців

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. № 185

 

Порядок

використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців

 

1. Цей Порядок визначає

процедуру використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців за програмами (далі — бюджетні кошти):

МВС — «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців внутрішніх військ МВС України»;

Міноборони — «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України»;

Адміністрації Держприкордонслужби — «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби України».

2.

Бюджетні кошти спрямовуються на:

будівництво житла на земельних ділянках, що належать органам, зазначеним у пункті 1 цього

Порядку, або виділені їм з цією метою в установленому порядку (власне будівництво);

реконструкцію будівель (приміщень) під житло;

придбання житла на умовах пайової участі та на вторинному ринку.

При цьому бюджетні кошти використовуються насамперед для добудови об’єктів, які мають високий ступінь готовності (понад 70 відсотків) та відповідно до титулів плануються до прийняття в експлуатацію у 2009 році.

3. Закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.

Попередня оплата за договорами про придбання житла

на умовах пайової участі та на вторинному ринку здійснюється в розмірі до 95 відсотків згідно з графіком фінансування будівництва.

Вартість 1 кв. метра

загальної площі житла, що визначається за результатами відкритих торгів, повинна бути найнижча з пропозицій, що надійшли від учасників торгів, і не повинна перевищувати опосередковану вартість його спорудження, затверджену Мінрегіонбудом.

До тендерної документації на придбання житла на умовах пайової участі учасники торгів обов’язково додають копії рішення місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про відведення земельної ділянки для будівництва житла та рішення про затвердження відповідної проектно-кошторисної документації.

Видатки

, пов’язані з будівництвом (придбанням) житла для військовослужбовців, провадяться за рахунок та в межах фактичних надходжень до спеціального фонду державного бюджету за відповідними бюджетними програмами Міноборони, Держприкордонслужби та Головного управління внутрішніх військ МВС.

4. Видатки,

пов’язані з власним будівництвом, реконструкцією будівель (приміщень) під житло, провадяться відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 52, ст. 2374), і Порядку затвердження титулів будов (об’єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 1997 р. № 995 (Офіційний вісник України, 1997 р., № 37, с. 17).

Оплата будівництва (придбання) житла за рахунок бюджетних коштів здійснюється виходячи з норм житлової площі, визначених

ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення» для житла соціального призначення.

Вартість об’єктів будівництва, що фінансуються за бюджетні кошти, повинна відповідати проектно-кошторисній документації, розробленій згідно з вимогами

ДБН Д. 1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва».

5.

Договір про придбання житла на умовах пайової участі укладається щодо об’єкта незавершеного будівництва із ступенем готовності не менш як 70 відсотків.

Кошти для придбання житла на умовах пайової участі перераховуються згідно з графіком фінансування будівництва на рахунок переможця торгів.

6.

Видатки, пов’язані з придбанням житла на вторинному ринку, провадяться на підставі договору купівлі-продажу житла, договору про надання послуг з купівлі-продажу житла, рішення власника житла про його продаж (якщо учасник процедури закупівлі є представником власника житла).

7. Для проведення остаточних розрахунків подаються копії документів, що підтверджують виконання умов договорів, передбачених у

пунктах 5 і 6 цього Порядку.

8. Перелік житлових об’єктів, що передбачається фінансувати за рахунок бюджетних коштів, затверджується із зазначеннями обсягу коштів для кожного об’єкта наказом головного розпорядника бюджетних коштів і подається Мінфіну.

9. Відкриття головними розпорядниками бюджетних коштів рахунків в органах Державного казначейства та їх перерахування, а також відображення проведених операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності про виконання державного бюджету проводиться у порядку, встановленому Державним казначейством.

10.

Контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів здійснюється згідно із законодавством.

 

КОМЕНТАР

до цієї постанови див. на с. 22 цього номера газети.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі