Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Радою з міжнародних стандартів бухобліку прийнято новий стандарт фінансової звітності

12 листопада Радою з міжнародних стандартів бухобліку прийнято новий стандарт фінансової звітності FRS 9 «Фінансові інструменти», покликаний замінити чинний на сьогодні стандарт IAS  39 «Фінансові інструменти: визнання та оцінка».

Новий стандарт має на меті реалізувати вимогу великої Двадцятки про зменшення складності фінансової звітності.

Дата обов’язкового застосування стандарту — 1 січня 2013 року. Проте можливе й більш раннє застосування — з річного звіту за 2009 рік.

 

Прийнято Закон «Про будівельні норми»

Закон України «Про будівельні норми»

, прийнятий Верховною Радою України 5 листопада 2009 року, стане базовим законом з питань технічного регулювання у будівництві, дозволить формувати нормативно-правову базу галузі на якісно новому рівні і створить підґрунтя для унеможливлення дублювання вимог актів, що регулюють діяльність у сфері будівництва. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

 

Кабмін продовжує оформлення та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки на безоплатній основі

Постановою КМУ «Про додаткові заходи щодо безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки» від 21.10.2009 р. № 1112

установлено, що операції, пов’язані з розробленням технічної документації із землеустрою щодо складення документів, що посвідчують право на земельну ділянку, проведенням державної реєстрації державних актів на право власності на земельну ділянку, в тому числі заповнення бланків таких актів, а також з безоплатною видачею громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки, які проводяться державними підприємствами, що належать до сфери управління Державного комітету із земельних ресурсів та Міністерства охорони навколишнього природного середовища, за рахунок коштів державного бюджету відповідно до урядовій постанови «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» від 05.08.2009 р. № 844 ( далі — постанова № 844), не оподатковуються ПДВ та податком с доходів фізичних осіб.

Уточнено, що

громадяни України — спадкоємці громадян , яким за рішеннями органів місцевого самоврядування передано безоплатно у власність земельні ділянки відповідно до Декрету КМУ «Про приватизацію земельних ділянок» від 26.12.92 р. № 15-92, мають право на безоплатні оформлення та видачу їм державних актів на право власності на земельні ділянки.

Крім того, із назви та пунктів

постанови № 844 та затвердженого нею Порядку виключено обмеження «у 2009 році», що свідчить про продовження терміну безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки на невизначений строк.

Зазначений

Порядок № 844 викладено у новій редакції і відтепер він має назву «Порядок безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки».

Також

постановою № 1112 доповнено пункт 7 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого урядовою постановою від 17.10.2008 р. № 921 (далі — Положення № 921), новим абзацом, відповідно до якого дія Положення № 921 не поширюється на випадки, коли предметом закупівлі є товари, роботи і послуги, які закуповуються державними підприємствами, що належать до сфери управління Держкомзему або Мінприроди, для здійснення заходів щодо безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки.

Постанова № 1112

набула чинності з 28.10.2009 р. — дня офіційного опублікування.

 

ДПАУ вирішила, як буде контролювати процес відшкодування ПДВ

У зв’язку зі створенням Департаменту контролю за відшкодуванням ПДВ,

ДПАУ телеграмою «Щодо оновлення регламенту» від 16.10.2009 р. № 22720/7/19-0417 запроваджує оновлений регламент формування реєстрів про відшкодування ПДВ та передачі до ДПАУ та зобов’язує організувати роботу та встановити контроль за підготовкою та наданням реєстрів про відшкодування ПДВ відповідно до вимог оновленого регламенту.

Зазначений регламент уведено в дію з 23 жовтня 2009 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі