Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Нові правила охорони праці під час будівництва та ремонту автодоріг

Держгірпромнагляд

наказом від 28.12.2009 р. № 216 затвердив Правила охорони праці під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг , які поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, що виконують роботи з будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування.

Наказ

набрав чинності 02.04.2010 р.

 

Залізничний квиток у мобільнику

02.04.2010 р.

набрали чинності зміни до Порядку оформлення розрахункових та звітних документів при здійсненні продажу проїзних та перевізних документів на залізничному транспорті, затверджені наказом Мінтрансзв’язку і ДПАУ від 18.12.2009 р. № 1318/717.

Укрзалізниця крокує в ногу з часом. Тепер, крім традиційних паперових, на залізниці діятимуть і

електронні квитки. Їх формуватиме автоматизована система в електронно-цифровій формі. Оплатити електронний квиток можна буде безготівковим способом (платіжними картками, переказами).

Невід’ємною частиною електронного залізничного квитка буде

посадочний документ, який пасажир або перевізник може:

— роздрукувати

або

— записати на

електронний носій — мобільний телефон, компактний персональний комп’ютер, чіп-карту тощо.

Обов’язковий реквізит посадочного документа — захисний код, що зчитується відповідним пристроєм.

Використовувати електронний квиток можна буде

лише разом із чеком, роздрукованим з використанням касового апарата, унесеного до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. Цей касовий апарат має бути складовою частиною спеціального мобільного термінала.

 

Коли принцип мовчазної згоди не працює

ВРУ 15.12.2009 р. був прийнятий

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні», яким, зокрема, було запроваджено принцип мовчазної згоди — принцип, згідно з яким суб’єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності без отримання відповідного документа дозвільного характеру, за умови якщо ним було подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено.

З метою роз’яснення деяких питань застосування зазначеного принципу Держкомпідприємництва

листом від 25.03.2010 р. № 3665 повідомив, що цей принцип застосовується лише тоді, коли у визначений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено, а тому у разі відмови суб’єкта господарювання отримати відповідне рішення про відмову принцип мовчазної згоди на зазначені відносини не поширюється.

 

Нові нормативи забезпеченості населення побутовими послугами

Мінекономіки

наказом від 09.03.2010 р. № 252 затвердило Нормативи забезпеченості населення побутовими послугами, а саме:

— Нормативи кількості робочих місць на 1000 осіб за видами побутових послуг залежно від місцевості в цілому по Україні;

— Коефіцієнти збільшення нормативів забезпеченості населення побутовими послугами для загальнокурортних територій;

— Коефіцієнти охоплення населення побутовими послугами;

— Нормативи забезпеченості населення побутовими послугами за їх видами для міст регіонів України (кількість робочих місць на 1000 осіб);

— Нормативи забезпеченості населення побутовими послугами за їх видами для сільської місцевості регіонів України (кількість робочих місць на 1000 осіб).

Ці нормативи відображають кількість робочих місць за видами побутових послуг для регіонів (міст, сільської місцевості) незалежно від форм власності у розрахунку на 1000 осіб.

Нормативи можуть бути використані при

проектуванні підприємств побутового обслуговування , при формуванні регіональних (або територіальних) програм розвитку побутових послуг, при проведенні моніторингу застосування державних соціальних стандартів щодо забезпеченості населення побутовими послугами, а також підприємствами як елемент маркетингового планування.

Наказ набрав чинності 03.04.2010 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі