Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Подовжено мораторій
на деякі операції із землею

Законом України «Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо терміну на продаж земельних ділянок» від 19.01.2010 р. № 1783-VI

подовжено заборону до 01.01.2012 р. на:

— будь-яке відчуження земельних часток (паїв);

— унесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств.

Це пов’язане з «відкладанням» набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель.

 

Держкомпідприємництва пояснив,
як має відбуватися зміна найменування
юридичної особи на етапі перетворення

Підприємство, створене в результаті реорганізації шляхом перетворення іншого підприємства,

повинно мати своє найменування, яке не може бути тотожним найменуванню діючих підприємств, відомості про які містяться в ЄДР.

Держкомпідприємництва вважає за можливе проведення державної реєстрації юридичної особи, яка створюється в результаті реорганізації шляхом перетворення, за умови надання державному реєстратору пакета документів, що відповідає вимогам

Закону про реєстрацію, зокрема, протоколів загальних зборів, якими прийнято рішення про створення та внесено зміни до найменування юридичної особи. Таку думку Комітет висловив у своєму листі від 23.11.2009 р. № 14380.

 

Новий порядок передачі жилих
приміщень у власність громадян

Мінжитлокомунгосп

наказом від 16.12.2009 р. № 396 затвердив Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян. У ньому визначається порядок передачі квартир багатоквартирних будинків, одноквартирних будинків (далі — квартири (будинки)), жилих приміщень у гуртожитках, кімнат у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів, що використовуються громадянами на умовах найму, у власність громадян.

Передача займаних квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках, кімнат у комунальних квартирах здійснюється у приватну (спільну сумісну, спільну часткову) власність

за письмовою згодою всіх повнолітніх членів сім’ї, які постійно мешкають у цих квартирах (будинках), жилих приміщеннях у гуртожитку, кімнатах у комунальній квартирі, у тому числі тимчасово відсутніх, за якими зберігається право на житло, з обов’язковим визначенням уповноваженого власника.

Передача житла у власність громадян здійснюється

безоплатно виходячи з розрахунку санітарної норми (21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена сім’ї та додатково 10 квадратних метрів на сім’ю).

Наказ

зареєстрований у Міністерстві юстиції 29.01.2010 р. за № 109/17404 і набирає чинності з дня офіційного опублікування.

На момент виходу номера документ чинності не набрав.

 

Про матеріальну відповідальність бухгалтерів

Міністерство праці та соціальної політики України роз’яснило особливості накладення матеріальної відповідальності за завдану шкоду у своєму

листі від 04.12.2009 р. № 302/06/186-09 «Щодо матеріальної відповідальності за завдану шкоду».

Зокрема,

відповідальність головного бухгалтера, який очолює самостійний структурний підрозділ, настає відповідно до п. 2 ст. 133 КЗпП за шкоду, завдану зайвими грошовими виплатами, у розмірі заподіяної з його вини шкоди, але не більше його середнього місячного заробітку.

У разі використання послуг фахівця на засадах цивільно-правових договорів відповідальність за шкоду, заподіяну ним підприємству, має наставати згідно з нормами цивільного законодавства.

 

Затверджено Кваліфікаційні вимоги до відповідальних
 виконавців окремих видів робіт,
пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури

Відповідальні виконавці окремих видів робіт, пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури, повинні пройти професійну атестацію згідно зі

ст. 17 Закону про архітектурну діяльність. Професійну атестацію виконавців проводить Архітектурно-будівельна атестаційна комісія на підставі Кваліфікаційних вимог, затверджених наказом Мінрегіонбуду від 28.09.2009 р. № 393. Наказ зареєстрований у Мін’юсті 05.02.2010 р. за № 135/17430 і набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Кваліфікаційні вимоги до виконавця включають вимоги до:

— професійної освіти;

— стажу роботи за фахом;

— здійснення окремих видів робіт, пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури;

— післядипломної освіти (стажування, підвищення кваліфікації тощо).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі