Теми статей
Обрати теми

Про деякі питання прийняття в експлуатацію об’єктів житлового будівництва

Редакція ББ
Наказ від 25.05.2010 р. № 180

Про деякі питання прийняття в експлуатацію об’єктів житлового будівництва

 

Наказ Мінрегіонбуду від 25.05.2010 р. № 180

 

З метою забезпечення контролю та підвищення ефективності виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.09.2009 № 1035 «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт» наказую:

1. Державній архітектурно-будівельній інспекції (Бондаренко О. М.) забезпечити безумовне дотримання строків розгляду поданих забудовником документів та прийняття рішення щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, та видачі сертифіката відповідності державним будівельним нормам, стандартам та правилам.

2. Начальникам територіальних інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі надавати щомісяця до 25 числа звіт Міністру про хід прийняття в експлуатацію відповідно до Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями.

3. Контроль за виконанням цього наказу покладаю на заступника Міністра Ісаєнка Д. В.

 

Міністр В. Г. Яцуба

 

КОМЕНТАР

 

Мінрегіонбуд наказав забезпечити строки розгляду документів щодо прийняття в експлуатацію деяких закінчених будівництвом об’єктів

Наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України «Про деякі питання прийняття в експлуатацію об’єктів житлового будівництва» від 25.05.2010 р. № 180

(далі — наказ № 180) Держархбудінспекції доручено забезпечити безумовне дотримання строків розгляду поданих забудовником документів та прийняття рішення щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими будівлям та спорудами, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, і видачі сертифіката відповідності державним будівельним нормам, стандартам і правилам.

Наказ № 180

прийнято з метою підвищення ефективності виконання вимог Тимчасового порядку від 09.09.2009 р. № 1035.

Зауважимо, що згідно з

п. 4 Тимчасового порядку від 09.09.2009 р. № 1035 Держархбудінспекція має розглядати подані заявником документи і приймати рішення про видачу сертифіката відповідності державним будівельним нормам, стандартам і правилам протягом 10 робочих днів.

Також заявникам слід ураховувати, що

Тимчасовий порядок від 09.09.2009 р. № 1035 має обмеження в часі (завершення будівництва — з 05.08.92 р. до 01.01.2008 р., подання заяви та необхідних документів — до 31.12.2010 р.).

Наказ

, що коментується, має організаційно-розпорядчий характер, не містить нових правових норм, не порушує права та обов’язки громадян, отже, не підлягає державній реєстрації в Мін’юсті. Таким чином, наказ набрав чинності з дня прийняття, тобто з 25.05.2010 р.

 

Ольга Маханько

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі